اطلاع راه های تماس
و مشاوره با وکیل
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
مطالب و مقالات حقوقی
تاریخ انتشار: شنبه 01 مرداد 1401
لایحه تجدیدنظرخواهی نسبت به حکم استرداد لاشه چک پرداخت شده

 لایحه تجدیدنظرخواهی نسبت به حکم استرداد لاشه چک پرداخت شده

بسیار اتفاق می افتد که صادر کننده چک پس از مواجه شدن با شکایت دارنده و صدور حکم به پرداخت وجه چک با میل خود و به راحتی یا پس از توقیف اموال بدهکار توسط طلبکار در نهایت وجه چک را به دارنده پرداخت می نماید ولی چون این پرداخت در قالب توافق نبوده و متعاقب یک شکایت و در اثر اجرای حکم و با قهر و غلبه انجام گرفته است لاشه چک نزد طلبکار باقی مانده .قانوناً هیچ تکلیفی بر دوش نهاد اجرای احکام برای پس گرفتن لاشه چک پس از وصول طلب نیست اما بهتر است قضات در جهت فصل خصومت و جلوگیری از جریان و ادامه اختلاف دستور آن را بدهند.در هر حال صادرکننده چک نیزمی تواند با تقدیم دادخواستT لاشه چک پرداخت شده را از دارنده طلب نماید.که پس از صدور دستور قضایی و حکم به استرداد از سوی قاضی حتی اگر لاشه چک به دست صادرکننده هم نرسد می تواند از اثرات قانونی این حکم بهره لازم را ببرد.مانند اینکه از حساب خود رفع سوء اثر نماید یا دسته چک جدید بگیرد یا از امتیاز دریافت وام بانکی بهره مند شود.در ادامه یک نمونه متن لایحه راجع به استرداد لاشه چک جهت اطلاع مخاطبان گرامی تقدیم و ارئه می گردد.تاکید می شود امتیاز معنوی کلیه لوایح سایت دادگران متعلق به دفتر وکالت دادگران حامی است و جز با ذکر منبع به اشخاص حقی در بهره برداری از آن داده نمی شود.

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 2328

متن لایحه تجدیدنظرخواهی از حکم پس گرفتن چک پرداخت شده

بسمه تعالی
ریاست و مستشاران محترم دادگاه تجدیدنظر استان تهران
با سلام
احتراما اینجانب مهدی ..... نسبت به دادنامه شماره .......... صادره از شعبه 21 مجتمع قضایی شهید بهشتی که در تاریخ 1401/04/14 به اینجانب ابلاغ گردیده است  معترض و تقاضای رسیدگی و نقض دادنامه بدوی به جهت عدم توجه قاضی محترم به ادله ابرازی و مخالفت رای با قانون، مستندا به بند های  ج و ه  ماده 348  قانون آیین دادرسی مدنی از محضر آن عالی مقامان مورد تقاضا می باشد.
1-    اینجانب یک فقره چک به شماره............ به مبلغ 600 میلیون تومان عهده بانک .............در وجه تجدیدنظرخوانده صادر نمودم که به جهت عدم موجودی با گواهی عدم پرداخت مواجه گردید.
2-  تجدیدنظرخوانده محترم اقدام به طرح دعوای مطالبه وجه چک و خسارت تاخیر تادیه آن نمود که پرونده به این شعبه محترم (شعبه 21 مجتمع شهید بهشتی) ارجاع و تحت کلاسه ..... و شماره بایگانی ..... ثبت و منجر به صدور رای محکومیت اینجانب اینجانب گردید.
3-  با تشکیل پرونده اجرایی توسط خوانده به شماره بایگانی .... در اجرای احکام این شعبه محترم، تمامی بدهی خود را بابت اصل وجه چک و خسارت تاخیر تادیه آن و نیز نیم عشر اجرایی پرداخت نمودم و هیچ بدهی دیگری بابت این چک به تجدیدنظرخوانده ندارم و پرونده اجرایی نیز در همان شعبه 21 مجتمع بهشتی به جهت اجرای حکم مختومه گردیده است که در صورت صلاحدید استعلام از اجرای احکام این شعبه در خصوص مختومه شدن پرونده اجرایی از محضر آن عالی مقامان مورد تقاضا می باشد. 
4-  با وجود این، تجدیدنظر خوانده محترم به رغم دریافت تمامی طلب خود بابت چک مذکور، از استرداد لاشه چک به اینجانب تا کنون خودداری نموده است و با توجه به این که دیگر موجبی جهت باقی ماندن لاشه ی چکی که وجه آن و خسارت تاخیر تادیه آن به دارنده پرداخت گردیده است، در نزد دارنده وجود ندارد اینجانب اقدام به طرح دعوای استرداد لاشه ی چک نمودم که به همان شعبه 21 که به اصل دعوای چک رسیدگی و حکم در اجرای احکام همان شعبه اجرا گردیده است ارجاع گردید.
5-  متاسفانه دادگاه محترم بدوی به رغم اینکه در رای خود تایید می نماید که حکم مربوط به این چک قطعی و اجرا گردیده و پرونده اجرایی مختومه شده است، درخواست اینجانب را در خصوص استرداد لاشه چک را رد می نماید و حکم به بطلان دعوای اینجانب صادر می نماید. 
این در حالی است که : 
اولا : چک با هر هدفی که صادر شده باشد، اصولاً با برطرف شدن آن هدف، کسی که برگه چک همچنان در دست او است، در صورت تقاضای صادر کننده چک یا صاحب حساب، باید لاشه چک را به وی برگرداند. با توجه به این که چک صادره توسط اینجانب نیز با هدف پرداخت به دارنده صادر گردیده و دارنده نیز وجه چک را کاملا به همراه خسارت تاخیر آن پرداخت نموده لذا باید لاشه چک را به اینجانب مسترد نماید.  
ثانیا : با توجه به این که اینجانب به عنوان صادر کننده چک مبلغی معادل مبلغ چک و خسارت تاخیر تادیه آن را به تجدیدنظرخوانده (دارنده چک) پرداخت نمودم  ولی این شخص از پس دادن لاشه چک به او خودداری کند. در این شرایط، عنوان حقوقی دعوای استرداد چک،  دعوایی است که می بایست طرح می نمودم و قاضی محترم بدوی نیز که حکم راجع به پرداخت چک تحت نظر همان شعبه اجرا گردیده است، می بایست به استناد ادله موجود پس از احراز عدم بدهکاری اینجانب به دارنده نسبت به این چک، در خصوص استرداد لاشه چک حکم مقتضی صادر نماید. اما دادگاه محترم بدوی بر خلاف مقررات قانونی و بدون توجه به پرونده های استنادی مختومه در همان شعبه، دعوای اینجانب را نپدیرفته است.
نظر به مراتب فوق و مستندا به پرونده های استنادی با عنایت به پرداخت تمامی بدهی اینجانب به خوانده بابت چک مذکور، مستندا به بندهای ج و ه ماده 348 قانون آیین دادرسی مدنی، نقض دادنامه بدوی و صدور رای شایسته بر استرداد لاشه چک  به انضمام خسارات دادرسی از محضر آن عالی مقامان مورد تقاضا می باشد.
با تشکر و تجدید احترام

وکیل مینا کتویانی

دفتر وکالت دادگران حامی
 

راه های مشاوره و ارتباط با وکیل متخصص چک و اسناد تجاری

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: