اطلاع راه های تماس
و مشاوره با وکیل
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
مطالب و مقالات حقوقی
تاریخ انتشار: جمعه 18 مهر 1399
تعریف و کارکرد آئین دادرسی مدنی

 تعریف و کارکرد آئین دادرسی مدنی

مجموعه قواعد و مقرراتی که به نحوه رسیدگی به خواسته حقوقی و تشریفات رسیدگی حقوقی (دعاوی کیفری و دعاوی غیراز کیفری و دعاوی که موضوع آن رسیدگی به جرم نیست) مربوط می شود.

 

جهت ارتباط با وکیل متخصص آیین دادرسی کلیک کنید  - 88019243

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 9116

تعریف آیین دادرسی مدنی

  • زمانیکه حقی از شخصی ضایع می شود یا افراد با یکدیگر اختلاف پیدا می کنند, با مراجعه به محاکم قضایی درصدد حل اختلافات و احقاق حقوقی خود برمی آیند. اما مراجعه به قاضی و روند رسیدگی تا صدور نتیجه نیازمند رعایت اصول و تشریفاتی است. قانونگذار مجموعه ای از تشریفات و قواعد شکلی لازم الرعایه جهت رسیدگی به دعاوی حقوقی را در قالب آیین دادرسی مدنی تدوین نموده است.

  • آیین دادرسی مدنی مجموعه تشریفات, اصول و مقرراتی است که در مقام رسیدگی به امور حسبی و کلیه دعاوی مدنی و بازرگانی در دادگاه های عمومی, انقلاب,تجدیدنظر,دیوان عالی کشور و سایر مراجع که به موجب قانون موظف به رعایت آن می باشند , به کار می رود.(ماده 1 قانون آ.د.م )

  • طبق ماده 1 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب (در امور مدنی) , موضوعاتی که مشمول این قانون می شوند به امور حقوقی محدود شده و شامل موضوعات کیفری نمی گردد. ازسوی دیگر غیر از مراجع خاص که قوانین دادرسی منحصر و مختص خود را دارند دادگاه های عمومی و انقلاب و مراجع مذکور در ماده تابع مقررات فوق هستند.

 

کارکرد آیین دادرسی مدنی

  • صرف پیش بینی قواعد مربوط به حقوق و تکالیف افراد کافی نیست. بلکه برای اعمال و اجرای قوانین ماهوی, نیاز به آیین و شیوه اعمال و استفاده از آن نیز وجود دارد.
  • به وسیله تشریفات آیینی دادرسی روند و نحوه طرح دعوا , نحوه رسیدگی,صلاحیت ها,شیوه صدور, حکم و اعتراض به آن و نحوه صحیح اجرای احکام و آرا پیش بینی می گردد.
  • این امر از اعمال سلایق شخصی , هرج و مرج, اطاله دادرسی و تضییع حقوق افراد جلوگیری می کند.
  • هر زمان فرد یا نهادی از اصول یا تشریفات پیروی نکند, ضمانت اجرای تخلف از آن گریبانگیر او خواهد شد. چرا که همه افراد در برابر قانون برابر و یکسان هستند و تحت هر شرایطی قانون ماهوی و تشریفات پیش بینی شده آن باید رعایت گردد.
ثبت امتیاز
نظرات

یکشنبه, 24 اردیبهشت,1402

علی

باسلام توضیحات کامل و جامع بود ممنون از مولف و گرد آورنده


پاسخ وکیل :
با سلام
سپاس از عنایت و توجه شما.

ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: