اطلاع راه های تماس
و مشاوره با وکیل
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
مطالب و مقالات حقوقی
تاریخ انتشار: چهارشنبه 17 آذر 1400
نحوه یافتن و آشنایی با یک وکیل خوب دادگستری در ایران – تهران

 نحوه یافتن و آشنایی با یک وکیل خوب دادگستری در ایران – تهران

نحوه یافتن و آشنایی با وکیل خوب دادگستری در ایران و شهر تهران چگونه است و چه راه هایی برای وکالت دادن به وکیل دادگستری وجود دارد ؟ 

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 517

پاسخ – نحوه یافتن و آشنایی با یک وکیل خوب دادگستری چگونه است ؟

وکیل حقوقی کسی است که از جانب موکل اجازه داشته باشد در خصوص مسائل حقوقی، در مراجع قضایی یا غیر قضایی اقدام کند. دراین رابطه وکیل حقوقی نسبت به احقاق حقوق موکلش در رابطه با  موضوع مطروحه در مراجع قضایی و غیر قضایی طبق حدود اختیاراتش انجام وظیفه می نماید و آثار اقدام وکیل در مراجع فوق، طبق قانون مدنی متوجه موکل است . 

 

انواع وکیل در ایران

وکیل می تواند در موضوعات مختلفی ورود پیدا کند برهمین اساس وکیل خود به انواع مختلفی تقسیم می شود از جمله انواع وکیلی که می توان نام برد :

وکیل انتخابی

وکیل انتخابی بدین صورت است که هر فردی با میل و علاقه خود ، می تواند شخصی را به عنوان وکیل انتخاب  کند. این وکلا می توانند وکلای رسمی باشند که فرد از طریق دفتر خانه اسناد رسمی، شخصی را به عنوان وکیل برای انجام کارهای مورد نظر خود ، مانند مراجعه به ادارات یا شهرداری یا فروش اموال انتخاب می کند. و یا می توانند وکلای دادگستری باشند که در مراجع قضایی و زیر مجموعه های آن اعم از شعبه حل اختلاف و مراجع انتظامی، به نیابت از موکل خود برای احقاق حقوق او باید فعالیت کنند.
 

وکیل تسخیری

وکیل تسخیری وکیلی است که دادگاه برای بعضی از اشخاص بی بضاعت در رابطه با جرائم های مهم کیفری مانند قتل و مانند آن، برای دفاع از حقوق آن ها انتخاب می کند که هزینه چنین وکلایی بر اساس تعرفه مندرج در قانون وکالت، از طرف دولت به وکیل پرداخت می شود.
 

وکیل معاضدتی

وکیل معاضدتی، وکیلی است که دادگاه در صورت درخواست اشخاص بی بضاعت، با احراز عدم توانایی مالی آن ها برای داشتن وکیل دادگستری، برای ایشان انتخاب می کند. بدین ترتیب که در صورت احراز عدم توانایی مالی شخص و درخواست وی از دادگاه برای داشتن وکیل. دادگاه از طریق کانون وکلا و یا مشاوران و وکلای قوه قضاییه، وکیلی را برای شخص فوق انتخاب می کند تا بتواند از حقوق وی دفاع کند وحق کسی به دلیل عدم توانایی مالی ضایع نگردد.حق الوکاله  وکیل معاضدتی نوعا رایگان است.
 

وکیل اتفاقی

طبق قانون موضوعه کشوری ، اقربای درجه اول می توانند هرسال یک یا دو بار از یک دیگر تقاضای وکالت نمایند که در این صورت با احراز قرابت نزدیک بین آن ها توسط مراجع قضایی و با صلاح دید قاضی دادگاه، این نوع وکالت یعنی وکالت اتفاقی محقق می گردد.
 

وکیل یا نماینده حقوقی ادارات

ادارات  و سازمان ها و نهادهای دولتی نیز می توانند فردی را که در آن اداره مشغول به کار است با تصویب ریئس اداره مربوطه،  به عنوان نماینده حقوقی، جهت اقامه دعوا و یا نسبت به دفاع از دعاوی اشخاص علیه اداره مربوطه،  به دادگاه معرفی نمایند تا از منافع و حقوق سازمان مطبوع خود دفاع کند.

سامانه میخک خلاصه نام خدمات مدیریت یکپارچه خدمات کنسولی است و برای اسنادی که نیاز به تایید وزارت امور خارجه و نمایندگی های آن در داخل کشور یا خارج از کشور هستند به وجود آمده است.سامانه میخک به امور مختلف از جمله امور سجلی دانشگاهی درخواست گذرنامه و پاسپورت استعلام گواهی نامه ثبت مدارک پزشکی ثبت طلاق و ازدواج و غیره رسیدگی می‌شود.
برای کارهایی که در ایران باید به انجام برسد مثل خرید و فروش ملک رسیدگی به امور ملکی امور طلاق و ازدواج و هر کار حقوقی دیگر که نمی‌توانید در ایران حضور پیدا کنید می‌توانید به وکیل پایه یک دادگستری وکالت خود را بدهید تا پیگیر امور شما در ایران شود برای این کار نیاز هست که از طریق سامانه میخک به وکیل مورد نظرتان وکالت برای انجام حقوقی که در قصد آن را در ایران دارید.

 

 

مراحل ثبت وکالتنامه در سامانه میخک

ابتدا باید در قسمت پروفایل اطلاعات کامل خود را وارد کنید و حساب کاربری خود را تکمیل کنید.
بعد به قسمت تایید اسناد در صفحه اول سایت مراجعه کنید و گزینه درخواست رضایت نامه یا وکالت نامه را انتخاب کنید.
در این قسمت باید به صورت کامل اطلاعات وکیل تانرا که قرار است در ایران به ایشان وکالت دهید وارد کنید و نوع وکالتنامه را مشخص کنید.
بعد از کامل کردن اطلاعات یک کد رسیدگی یا کد پیگیری دریافت میکنید که همراه کد باید به نمایندگی های مورد تایید وزارت امور خارجه در شهر یا کشور سکونت خود بروید.
بعد از امضا و تایید وکالتنامه و تایید متصدی مربوطه در نمایندگی مورد تایید وزارت امور خارجه این وکالتنامه در سیستم بارگذاری می شود و در صورت نیاز مورد استفاده مراجع در ایران قرار می گیرد.
برای اطمینان از بارگذاری مدارک و وکالتنامه می توانید به سایت میخک مراجعه کنید. در قسمت بررسی اصالت مدارک در پایین صفحه سایت با وارد کردن کد ملی و کد رهگیری خود وکالتنامه را تایید کنید. 
روش دیگر اینکه با ثبت نام در سامانه ثنا به وکیل دادگستری مورد نظر خود به صورت الکترونیک وکالت دهید.امکان ثبت نام در این سامانه از خارج از کشور هم وجود دارد به شرط اینکه کارت ملی جدید دریافت کرده باشید و یا برای آن تقاضا داده باشید.

 

 

مستندات قانونی - نحوه آشنایی با وکیل در ایران و تهران

ماده ۳۱ قانون ایین دادرسی مدنی
هر یک از متداعیین می توانند برای خود حداکثر تا دو نفر وکیل انتخاب و معرفی نمایند.

ماده ۳۴ قانون ایین دادرسی مدنی
وکالت ممکن است به موجب سند رسمی یا غیر رسمی باشد. در صورت اخیر، درمورد وکالتنامه های تنظیمی در ایران، وکیل می تواند ذیل وکالتنامه تایید کند که وکالتنامه را موکل شخصا در حضور او امضا یا مهر کرده یا انگشت زده است.
در صورتیکه وکالت در خارج از ایران داده شده باشد باید به گواهی یکی از مامورین سیاسی یاکنسولی جمهوری اسلامی ایران برسد. مرجع گواهی وکالتنامه اشخاص مقیم در کشورهای فاقدمامور سیاسی یا کنسولی ایران به موجب آیین نامه ای خواهد بود که توسط وزارت دادگستری باهمکاری وزارت امور خارجه ظرف مدت سه ماه تهیه و به تصویب رئیس قوه قضائیه خواهدرسید. اگر وکالت در جلسه دادرسی داده شود، مراتب در صورتجلسه قید و به امضای موکل می رسد و چنانچه موکل در زندان باشد، رئیس زندان یا معاون وی باید امضا یا اثر انگشت او راتصدیق نمایند.
تبصره- در صورتی که موکل امضا، مهر یا اثرانگشت خود را انکار نماید، دادگاه به این موضوع نیز رسیدگی خواهد نمود.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: