اطلاع راه های تماس
و مشاوره با وکیل
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
مطالب و مقالات حقوقی
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 14 مرداد 1399
اثر واخواست سفته - عدم پرداخت وجه در سر رسید

 اثر واخواست سفته - عدم پرداخت وجه در سر رسید

دارنده سفته فقط زمانی می تواند از امتیازات اسناد تجاری بهره ببرد و دعوای سفته فقط در صورتی دعوای تجاری محسوب می شود و سفته فقط وقتی سند تجاری است که ظرف 10 روز از تاریخ مندرج در آن واخواست شود یا به تعبیر دیگر عدم پرداخت آن از سوی مرجع صالح و رسمی (اداره واخواست اسناد تجاری) گواهی شود. واخواست و واخواست نامه شبیه همان چیزی است که در مورد چک به آن برگشت و گواهی عدم پرداخت گفته می شود. در واقع آخرین گام از روند تکامل و تکمیل شرایط تحقق احکام اسناد تجاری و تعلق نام سند تجاری در خصوص برات، سفته و چک، واخواست آن است. ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که بدون واخواست هم می توان وجه سفته را مطالبه کرد ولی بدون امتیازات اسناد تجاری.

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 8717

واخواست سفته

 

تعریف سفته و واخواست آن

  • سفته یا فته طلب سندی است که بر اساس آن شخصی (صادر کننده سفته) تعهد می کند مبلغ معینی را در زمان معین یا عندالمطالبه به دیگری بپردازد.
  • همانطور که از تعریف سفته برمی آید با صدور سفته تعهدی بر ذمه صادر کننده بار می شود که باید از عهده آن بربیاید.اما دارنده سفته نیز برای اینکه بتواند وجه سفته را مطالبه کند باید اقداماتی را انجام دهد.
  •  برای آنکه دارنده سفته بتواند از مزایای قانونی آن برخوردار شود باید نکاتی را رعایت کند یعنی دارنده سفته باید در سررسید سفته را مطالبه کند اگر وجه سفته پرداخت شد که قضیه تمام است ولی در صورت عدم پرداخت دارنده سفته باید ظرف مدت 10 روز از تاریخ سر رسید، سفته را واخواست کند.
  • واخواست اعتراض رسمی است به سفته ای که در سررسید آن پرداخت نشده است وعلیه صادرکننده سفته به عمل می آید و اگر دارنده سفته در موعد قانونی نسبت به واخواست سفته نکند، موجب سلب دو اثر از آن می شود:

اولاً : مسئولیت تضامنی ظهرنویسان زائل می شود.

ثانیاً : عدم امکان صدور قرار تامین خواسته بدون تودیع خسارت احتمالی طرف.

ثالثاً : عدم امکان رسیدگی به دعوا در دادگاه ویژه حقوق تجارت چرا که سفته فقط در صورتی اسناد تجاری است که ظرف موعد واخواست شود.

  • سند تجاری بدون واخواست نامه به صورت یک سند عادی اقرار به دین در می آید که مطابق مواد 230 و307 قانون تجارت به عنوان یک سند عادی قابل مطالبه است.

 

جهت ارتباط با وکیل متخصص سفته و اسناد تجاری کلیک کنید  - 88019243

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: