اطلاع راه های تماس
و مشاوره با وکیل
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
مطالب و مقالات حقوقی
تاریخ انتشار: یکشنبه 07 فروردین 1401
ویژگی ها و امتیازات چک های صیادی

 ویژگی ها و امتیازات چک های صیادی

چک های صیادی همان چک های معمولی هستند با این تفاوت که از طریق استعلام می توان نسبت به سابقه ی صادر کننده ی چک اطلاع کسب نمود. تمام صادر کنندگان، انتقال دهندگان و ذینفعان چک ملزم به ثبت چک های جدید در سامانه صیاد در هنگام ثبت، تایید و انتقال می باشند. توضیح آنکه پس از درج مندرجات چک در برگ آن، صادر کننده  باید به سامانه صیاد مراجعه کرده و سپس اقدام به ورود اطلاعات چک و اطلاعات هویتی ذینفع یا دینفعان نماید. لازم به ذکر است این مرحله به عنوان ثبت اولیه چک تلقی شده و ثبت نهایی چک در سامانه صیاد مستلزم تایید دریافت چک توسط ذینفع آن است.

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 2849

چک صیادی

 

نکات مهم در خصوص چک های صیادی و سامانه صیاد

  • پذیرندگان چک از طریق سامانه صیاد می توانند به سادگی نسبت به صادر کننده چک و وضعیت او استعلام کنند که این مهم هشداری برای صادرکنندگان چک‌های بلامحل به شمار می‌رود. امید می‌رود با راه‌اندازی این سامانه راهکاری برای کاهش چک‌های برگشتی ایجاد شود که در سال‌های اخیر به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
  • نحوه استعلام چک صیاد از طریق ورود شناسه ۱۶ رقمی صیادی برگ چک در سامانه صیاد وجود دارد.
  • همچنین از طریق های زیر می توان وضعیت اعتباری صادرکننده چک را استعلام نمود:

1- از طریق مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی بانک مرکزی به نشانی www.cbi.ir و با مراجعه به صفحه استعلام وضعیت اعتباری چک صیادی، از طریق ارسال شناسه استعلام 16 رقمی مندرج در چک های صیادی، نسبت به وضعیت اعتباری کلی صادرکننده چک از نظر تعداد و مبلغ چک های برگشتی رفع سوءاثر نشده نزد شبکه بانک.
2-  سامانه پیامکی ۷۰۱۷۰۱ امکان استعلام وضعیت اعتباری کلی شخص صادرکننده چک، از نظر تعداد و مبلغ چک های برگشتی رفع سوء اثر نشده، نزد شبکه بانکی را فراهم میسازد

  • مالک نهایی چک (آخرین ذینفع چک) در تاریخ سررسید آن، با مراجعه به شعبه هر کدام از بانک های کشور میتواند نسبت به وصول مبلغ چک اقدام کند. بدین ترتیب بانک موظف خواهد بود پس از انجام استعالم های لازم از سامانه صیاد، نسبت به مالکیت شخص ذینفع اطمینان حاصل کرده و سپس اقدامات لازم را در این خصوص صورت دهد.
  • در صورت کسری حساب صادرکننده (شخصی که چک در ابتدا متعلق به او بوده است) می تواند مبلغ موجود در آن حساب را طلب کرده و همچنین خواهان پرداخت مبلغ کسری چک از محل مبالغ موجود در ساير حساب های انفرادی ريالی صاحب حساب در همان بانک (به ترتیب اعلامی توسط بانک مرکزی) شود.
  • همچنین مطابق قانون جدید صدور چک تمام حساب های صادرکننده چک در تمام بانک ها و موسسات اعتباری به میزان مبلغ کسری چک پس از گذشت 24 ساعت از ثبت غيرقابل پرداخت بودن (ثبت برگشت چک) به ترتيب اعلامی از سوی بانک مرکزی مسدود خواهد شد.

 

 

ویژگی های چک های صیادی

1- سامانه  صیاد از ابتدای درخواست دسته چک تا مرحله نقد شدن، آن را تحت کنترل داشته و مشکلات موجود را حل می‌کند تا بدین ترتیب خرید‌های بلند مدت و اقساطی امکان‌پذیر شده و رونقی در بخش کسب و کار به وجود آید.
2- این سامانه هشداری برای صادرکنندگان چک بی محل است
3-  پذیرندگان چک از طریق سامانه صیاد می توانند به سادگی نسبت به صادر کننده چک و وضعیت او استعلام کنند که این مهم هشداری برای صادرکنندگان چک‌های بلامحل به شمار می‌رود.
4- تمامی دسته چک‌های صادر شده در شبکه بانکی متحدالشکل بوده و در یک سایز، یک نما و با ویژگی‌های یکسان و با رنگ گلبهی در اختیار مشتریان بانک‌ها قرار می‌گیرد. به عبارتی دیگر هر بانکی دسته چک مخصوص خود را نخواهد داشت.
5- ذینفع یا دارنده چک با شناسه صیادی و شماره ملی خود قادر به مشاهده وضعیت و مندرجات چک ثبت شده در سامانه صیاد میباشد.
6- عدم اعطای دسته چک به افراد فاقد صلاحیت
7- دشوار شدن جعل چک به علت امنیت بالای چک های صیادی
8- سرعت و سهولت دسترسی کاربران به سامانه صیاد جهت انجام فرآیند ثبت، تایید و انتقال چک
9- عدم نیاز به یکسان بودن بانک کاربر با بانک صادرکننده چک (که لزوما متعلق به آن شخص نیست)

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: