اطلاع راه های تماس
و مشاوره با وکیل
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: دوشنبه 26 دی 1401

 وضعیت حقوقی اجاره بالابر ساختمانی در فرض انکار مستاجر

سلام دو عدد بالابر ساختمانی به‌ صورت اجاره دست کسی دادیم الان ۳ ماه گذشته نه اجاره داده نه بالابر پس میده میگه ازم دزدیدن.کارت ملی و رسید و سفته ازش دارم راهنمایی کنید باید چی کار کنم ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 157

 

پاسخ – در صورت ادعای سرقت مورد اجاره مسئولیت مستاجر چگونه است ؟

  • در اثر عقد اجاره مالکیت منفعت به طور موقت برای مستاجر ایجاد می شود بنابراین موجر و مستاجر تعهداتی دارند که در طول مدت اجاره باید به آن عمل کنند.
  • از جمله تعهدات مستاجر پرداخت اجاره بها است که در زبان حقوقی اجرت المسمی نامیده اند .
  • هرگاه پس از پایان مدت مستاجر به تصرف خود در مورد اجاره ادامه دهد هیچ یک از موجر و مستاجر پای بند به توافق گذشته نیست و فرض این است که در این باره هیچ پیمانی وجود ندارد پس ناچار مستاجر باید بدل منافعی را که استیفا کرده یا از بین برده است به موجر بدهد. این بدل قیمت واقعی منافعی در بازار است .
  • در صورتیکه مستاجر از پرداختن اجاره امتناع ورزد موجر نیز این حق را دارد که معامله به مثل کند و مورد اجاره را تحویل ندهد ولی هر گاه امتناع مستاجر پس از تسلیم عین بود موجر باید اجبار او را در خواست کند. و چون احتمالا اجاره نامه عادی می باشد برای اجبار مستاجر باید به دادگاه رجوع کرد.
  • تاخیر در پرداختن اقساط اجاره یا امتناع از تادیه آن به موجر حق فسخ نمی دهد ولی در مورد اجاره املاک شهری تخلف از پرداخت اجاره به موجر حق فسخ میدهد. 

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص اجاره بالابر ساختمانی در فرض انکار مستاجر

♦  ضمانت اجرای عدم پرداخت اجاره بها همانطور که گفته شد الزام است و نظام حقوقی ایران به نحوی است که ابتدا متعهد توسط متعهد له الزام می شود و پس از آن می تواند در دادگاه در دعوای فسخ اقامه شده مبادرت به فسخ معامله و استرداد مال الاجاره بکند. 
♦  برای اینکار لازم است ابتدا یک اظهارنامه رسمی تهیه کرده ‌و شخصی که بالابر در اختیار اوست را به عنوان مخاطب قرار داده و از او بخواهید که مبالغ اجاره گذشته را پرداخت کند که در غیر اینصورت این امر از طریق رسیدگی در دادگاه صورت خواهد گرفت. 
♦ قاعده کلی این است که مورد اجاره در ید مستاجر امانت است و اصولاً امین فقط در فرضی مسئول تلف عین است که در نگهداری از آن کوتاهی یا در استفاده زیاده روی نموده باشد؛ اصل بر رعایت امانت است.در نتیجه اثبات کوتاهی و زیاده روی بر عهده مدعی آن است!

 

 

مستندات قانونی - ادعای سرقت مورد اجاره مسئولیت مستاجر

ماده ۴۹۱ قانون مدنی
اگر منفعتی که در اجاره تعیین شده است به خصوصیت آن منظور نبوده مستاجر میتواند استفاده منفعتی کند که از حیث ضرر مساوی یا ‌کمتر از منفعت معینه باشد.

ماده ۴۹۰ قانون مدنی
مستاجر باید:
اولاً- در استعمال عین مستاجره به نحو متعارف رفتار کرده و تعدی یا تفریط نکند.
ثانیاً- عین مستاجره برای همان مصرفی که در اجاره مقرر شده و در صورت عدم تعیین در منافع مقصوده که از اوضاع و احوال استنباط میشود ‌استعمال نماید.
ثالثاً- مال‌الاجاره را در مواعدی که بین طرفین مقرر است تادیه کند و در صورت عدم تعیین موعد نقداً باید بپردازد.

ماده ۲۶۷ قانون مجازات اسلامی
سرقت عبارت از ربودن مال متعلق به غیر است.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

راه های ارتباط و مشاوره حقوقی با وکیل متخصص امور قراردادها

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست