اطلاع راه های تماس
و مشاوره با وکیل
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: شنبه 09 دی 1402

 اثبات معامله شفاهی زمین با برادر

با سلام. بنده بعد از فوت پدرم با برادرانم اموال پدرم را تقسیم کردیم بعد مدتی مقدار ۲ هکتار زمین را از یک برادرم که ارث پدری بود خریداری کردم اما به احترام اینکه ایشون از من بزرگتر بود قراردادی ننوشتیم. الان بعد از ۱۳ سال برادرم میگن من زمین نفروخته ام و ادعای مالکیت زمین رو دارند. لطفا راهنمایی بفرمایید بنده چکار کنم ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 103

اثبات معامله شفاهی با برادر

 

چگونه می توانم معامله شفاهی با برادرم و مالکیت خود را اثبات نمایم ؟

  • افراد زیادی معاملاتی را بین خود منعقد می کنند و اصلی ترین منبع این نوع قرارداد ها نیز اصل حسن نیت افراد به یکدیگر است و یا ممکن است بنا بر عرف باشد که بدون وجود نوشته یا سندی عقود مد نظر خود را برقرار سازند.
  • معاملات روزمره بین افراد ممکن است به طرق مختلفی منعقد شوند یعنی ممکن است افراد قرارداد خود را به صورت کاملا عوامانه مکتوب کنند یا اینکه یک قرارداد تخصصی نوشته شود یا اینکه قرارداد بر حسب آشنایی یا اعتماد زیاد به صورت شفاهی منعقد شود.
  • قراردادها معمولا در یک دسته بندی کلی یا کتبی هستند یا شفاهی.
  • در عرف جامعه ایران، قراردادهای شفاهی به گونه ای هستند که طرفین چیزی را روی کاغذ امضا نمی کنند. به این صورت که تنها یک جلسه می گذارند و صحبت می کنند و زمانی که به توافق رسیدند با یکدیگر معامله می کنند. اما هیچ کدام از توافقات را مکتوب نمی کنند.
  • مشکل اصلی جایی اتفاق می افتد که تعهدی در قرارداد انجام نمی شود و افراد نمی توانند به منبعی استناد کنند و الزام طرف یا فسخ رابطه قراردادی خود را بخواهند یا نمی توانند اصل قرارداد را اثبات کنند. در این صورت طرف دیگر قرارداد می تواند در صورت فقدان مبایعه نامه، به اسناد واریزی خود تکیه کند. همچنین اگر معامله در حضور شاهد یا مطلع انجام گرفته باشد می توان از آنها نیز برای ادای شهادت در دادگاه تقاضای حضور نمود. این موارد در مجموع به اثبات وقوع معامله میان طرفین و شروط و تعهدات ناشی از آن قرارداد کمک می کند.

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص اثبات معامله شفاهی با برادر و مالکیت زمین

♦  متاسفانه این رویه بین مردم حاکم است و افراد ممکن است بنا بر حسن نیت این معاملات را با اقربای خود انجام دهند. دقت داشته باشید در هر صورت ابتدا باید دادخواست اثبات وقوع عقد بیع را ثبت کنید؛ یعنی حتی اگر عقیده دارید که برادر شما زمین مذکور  را به شما فروخته و اکنون منکر وقوع عقد مذکور گردیده است، باید ابتدا منشا تعهد مشخص شود یعنی عقد بیع. تا زمانی که دادگاه وقوع عقد بیع را احراز نکند، امکان صدور حکم الزام فروشنده به تسلیم مبیع را نخواهد داشت.

♦  اگر اشخاصی شاهد این توافق شفاهی میان شما و برادرتان بوده اند در صورتی که شرایط لازم برای شهادت را داشته باشند می توانند در خصوص وقوع عقد مذکور به نفع شما شهادت دهند .

♦  در نظر داشته باشید این عملیات بسیار پیچیده و دشوار است و نیازمند به یک وکیل حاذق در این زمینه هستید چرا که به تنهایی نمی توان این عملیات را اثبات کرد.

 

 

مستندات قانونی  - اثبات مالکیت و معامله شفاهی 

ماده ۱۹۰ قانون مدنی

برای صحت هر معامله شرایط ذیل اساسی است.
۱) قصد طرفین و رضای آن‌ها
۲) اهلیت طرفین
۳) موضوع معین که مورد معامله باشد
۴) مشروعیت جهت معامله
ماده ۱۹۱ قانون مدنی

عقد محقق می‌شود به قصد انشا به شرط مقرون بودن به چیزی که دلالت بر قصد کند.
ماده ۱۹۲ قانون مدنی

در مواردی که برای طرفین یا یکی از آن‌ها تلفظ ممکن نباشد اشاره که مبین قصد و رضا باشد کافی خواهد بود.
ماده ۱۹۳ قانون مدنی

انشای معامله ممکن است به وسیله عملی که مبین قصد و رضا باشد مثل قبض و اقباض حاصل گردد مگر در مواردی که قانون استثنا‌کرده باشد.
ماده ۱۹۴ قانون مدنی

الفاظ و اشارات و اعمال دیگر که متعاملین به وسیله آن انشا معامله می‌نمایند باید موافق باشد به نحوی که احد طرفین همان عقدی را‌ قبول کند که طرف دیگر قصد انشای او را داشته است و الا معامله باطل خواهد بود.

 

ارتباط با وکیل متخصص امور قراردادها  - 88019244

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست