اطلاع راه های تماس
و مشاوره با وکیل
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 18 آبان 1400

 پاسخ به شکایت مزاحمت تلفنی از طرف همسر

1-ایا همسر میتواند به تنهایی و بدون وجود زوجه از جرم مزاحمت تلفنی نسبت به زوجه خود طرح دعوی کند.

2-اگر بعد از استعلام به عمل امده خط به نام متشاکی علیه نباشد و برای شخص ثالث باشد چه قراری از دادسرا صادر میشود ایا متشاکی عنه به دادسرا دعوت میشود ؟

3- در صورت صدور قرار منع تعقیب چه حقی برای متشاکی عنه قابل تصور است ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 197

پاسخ – شکایت مزاحمت تلفنی بین زن و شوهر

  • جرم مزاحمت تلفنی آگاهانه و از روی عمد  با تماس های مکرر شخص مرتکب  واقع می گردد.
  • شخصی که از طریق تلفن اقدام به مزاحمت تلفنی کرده و آسایش فرد دیگری را برهم بزند، برابر قانون مجازات اسلامی مجرم شناخته شده و علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، به مجازات حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد.
  • لازم به ذکر است که این مجازات صرفا برای مزاحمت از طریق تلفن یا سایر وسایل مخابراتی یا هرگونه راه های ارتباطی دیگر بوده و در صورتی که شخص مزاحم جرایم دیگری همچون تهدید، تهمت، افترا، فحاشی و.. گردد، علاوه بر مجازات مزاحمت تلفنی به مجازات آن جرم هم محکوم خواهد گردید. 

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص شکایت مزاحمت تلفنی از طرف همسر

♦  در پاسخ به پرسشی که طرح فرمودید باید گفت برای شکایت از مزاحمت خود مرد یا زن شاکی که مزاحمت برایش ایجاد شده باید از طریق مخابرات یا دادسرا  اقدام نماید.

♦  در خصوص پرسش دوم شما باید گفت تا زمانی که مجرم اصلی شناسایی گردد، مسئولیت ایجاد هرگونه مزاحمت از طریق سیم کارت بر عهده مالک اصلی سیم کارت می باشد و او باید در محاکم پاسخگو باشد.

♦  مطابق ماده ماده 265 قانون مجازات اسلامی اگر دلایل کافی برای ارتکاب جرم از سوی متهم وجود نداشته باشد قرار منع تعقیب صادر می گردد.

♦  با این وجود اگر دلایل جدیدی مبنی بر وقوع جرم از جانب متهم توسط شاکی یافت شد امکان تعقیب مجدد متهم برای همان اتهام وجود دارد اما منوط است به موافقت دادستان یا دادگاه. لازم به ذکر است که قرار منع به تعقیب توسط شاکی قابل اعتراض می باشد.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

 

 

مستندات قانونی - جرم مزاحمت تلفنی

ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی
هر گاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاههای مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت ‌مخابرات، مرتکب به حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد. 

ماده ۲۶۵ قانون آیین دادرسی کیفری
بازپرس در صورت جرم بودن عمل ارتکابی و وجود ادله کافی برای انتساب جرم به متهم، قرار جلب به دادرسی و در صورت جرم نبودن عمل ارتکابی و یا فقدان ادله کافی برای انتساب جرم به متهم، قرار منع تعقیب صادر و پرونده را فوری نزد دادستان ارسال می کند. دادستان باید ظرف سه روز از تاریخ وصول، پرونده تحقیقات را ملاحظه و نظر خود را به طور کتبی اعلام کند و پرونده را نزد بازپرس برگرداند. چنانچه مورد از موارد موقوفی تعقیب باشد، قرار موقوفی تعقیب صادر و وفق مقررات فوق اقدام می شود.

ماده ۲۶۷ قانون آیین دادرسی کیفری
در صورت موافقت دادستان با قرار بازپرس، در خصوص عدم صلاحیت، پرونده به مرجع صالح ارسال می شود و در موارد موقوفی یا منع تعقیب، بازپرس مراتب را به طرفین ابلاغ می کند. در این صورت، قرار تامین و قرار نظارت قضائی ملغی می گردد و چنانچه متهم بازداشت باشد، بلافاصله آزاد می شود. قاضی مربوط مکلف است از قرار تامین ماخوذه رفع اثر نماید.

ماده ۲۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری
دادگاه در صورتی که اعتراض شاکی به قرار منع یا موقوفی تعقیب را موجه بداند، آن را نقض و قرار جلب به دادرسی صادر می کند. در مواردی که به نظر دادگاه، تحقیقات دادسرا کامل نباشد، بدون نقض قرار می‌تواند تکمیل تحقیقات را از دادسرا بخواهد یا خود اقدام به تکمیل تحقیقات کند. موارد نقص تحقیق باید به تفصیل و بدون هرگونه ابهام در تصمیم دادگاه قید شود. در صورت نقض قرار اناطه توسط دادگاه، بازپرس تحقیقات خود را ادامه می دهد.

‌قانون اصلاح تبصره 2 ماده 14 قانون تأسیس شرکت مخابرات ایران مصوب 1350
‌ماده واحده - تبصره 2 ماده 14 قانون تأسیس شرکت مخابرات ایران به شرح زیر اصلاح می‌شود:
‌تبصره 2 - هر کس وسیله مخابراتی در اختیار خود را، وسیله مزاحمت دیگری قرار دهد، یا با عمد و سوء نیت ارتباط دیگری را مختل کند، برای بار اول‌پس از کشف، ارتباط تلفنی او به مدت یک هفته همراه با اخطار کتبی قطع و تجدید ارتباط مستلزم پرداخت هزینه‌های مربوطه خواهد بود. برای بار دوم‌پس از کشف، ارتباط تلفنی او به مدت سه ماه همراه با اخطار کتبی قطع و تجدید ارتباط مستلزم تقاضای مشترک و پرداخت هزینه‌های مربوطه خواهد‌بود. و برای بار سوم، شرکت ارتباط تلفنی وی را به طور دائم قطع و اقدام به جمع‌آوری منصوبات تلفن نموده و ودیعه مربوط به مشترک را پس از تسویه‌حساب مسترد خواهد نمود.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

راه های تماس و ارتباط با وکیل متخصص دعاوی کیفری

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست