اطلاع راه های تماس
و مشاوره با وکیل
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 30 شهریور 1400

 اجرای وصیت پدر مبنی بر خیرات اموال

پدرم قبل از فوت وصیت کردند که یک سوم از مالشون رو خیرات کنیم. از ایشون یک اپارتمان سه طبقه به عنوان سهم ارث به جا مانده. طبقه اول که مادرم هستند رو درنظر نگرفتیم و فقط طبقه ی دوم که من سکونت دارم و طبقه ی سوم که مستاجر داره رو تقسیم کردیم. آیا برای خیرات کردن باید سند رو در نظر بگیریم و از مبلغ کل ساختمان یک سوم رو خیرات کنیم یا هر ماه از اجاره ی دو طبقه کنار بذاریم؟؟؟ ساختمان یک سند دارد.

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 387

اجرای وصیت پدر

 

نحوه اجرای وصیت پدر برای خیرات 

  • در وصیت به نفع افراد غیر محصور (موصی لهم متعدد که مشخص نیستند مثل فقرا و ایتام) تملیکی بودن یا عهدی بودن وصیت قابل تفکیک نیست و این تقسیم بندی قانونگذار در وصیت به عهدی و تملیکی کمی مشکل ساز است.
  • از طرفی چون اموال به تملک افراد دیگری درمی اید  تملیکی است و از طرفی هم چون فردی مامور به انجام این وصیت می‌شود، وصیت عهدی به حساب می آید.
  • اما در مورد ثلث اموال جهت وصیت باید گفت که ابتدا باید ترکه خالص را مبنا قرارداد به عبارت دیگر محدود بودن اختیار موصی (پدر) تا ثلث ترکه، دارایی خالص متوفی است نه تمام دارایی مثبت و منفی او؛ بنابراین ابتدا باید تمام بدهی ها و واجبات مالی متوفی را از بخش مثبت آن  کسر کنیم و آنچه باقی می ماند دارایی خالص موصی را تشکیل می دهد. و موصی به (مال متعلق به خیرات) از آن اخراج می گردد.(ارزش دارایی خالص موصی بر أساس قیمت زمان فوت او به دست می اید).

 

مستندات قانونی - اجرای وصیت

ماده ۸۴۵ قانون مدنی

مطابق ماده ۸۴۴ قانون مدنی ناظر به فرضی است که موصی به (آپارتمان) عین معین و مفروز است (مشاع نیست). ابتدا قیمت کل ساختمان توسط کارشناس ارزیابی می‌شود (مبنای محاسبه همانطور که  گفته شد تاریخ فوت است) بعد از آن ثلث ترکه از خالص دارایی حساب می‌شود.پس سه واحد آپارتمان به طور کلی با منافع آن که به تملیک در آمده است (اجاره داده شده است) در زمان فوت ارزش گذاری می‌شود و پس از آن ثلث آن به تملیک موصی لهم داده می‌شود. به طور مثال ارزش سه واحد آپارتمان به طور کل شش میلیارد تومن توسط کارشناس قیمت گذاری شده؛ و متوفی سه میلیارد تومن هم بدهی دارد. در اینجا ابتدا سه میلیارد از ارزش کل دارایی کم می‌شود و پس از آن خالص دارایی به دست می اید. حال سه میلیارد تومان دارایی خالص متوفی است. و یک میلیارد تومن به عنوان ثلث ترکه به فقرا  داده می‌شود.

ماده ۸۴۵ قانون مدنی

میزان ثلث به اعتبار دارائی موصی در حین وفات معین میشود نه به اعتبار دارائی او در حین وصیت.

ماده ۸۴۴ قانون مدنی

هر گاه موصی به مال معینی باشد آن مال تقویم میشود اگر قیمت آن بیش از ثلث ترکه باشد مازاد مال ورثه است مگر اینکه اجازه از ‌ثلث کند.

 

جهت ارتباط با وکیل متخصص وصیت و ارث کلیک کنید  - 88019243

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست