اطلاع راه های تماس
و مشاوره با وکیل
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: یکشنبه 13 شهریور 1401

 مطالبه سهم ارث یک پسر از سایر خواهرها و برادرها

باعرض ادب احترام.بنده با پدرم یک سهم زمین از شهرداری خریداری کردیم که بقیه کمک نکردن پدرم اعلام کرد نصفش ماله منه اگه سند بدهند .بعد چند سال پدرم فوت کرد مادرم خواسته پدرمو در مورد زمین اعلام کرد ولی همه موافقت نکردن بعد بیست سال الان خودم ازدواج کرده ومستاجرم نیازشدید برای امور زندگی و مسکن دارم ولی زیر بار نمیرن و میگن ارثمون میباشد البته یکه خونه هم بود که مادرم وخوار برادر مجردم ساکن هستن و تقسیم ارث نکردیم الان من میتونم برای زمین کاری بکنم یا مطالبه سهم ارث خورم  رو از خانه و زمین داشته باشم  ؟با وجود سکونت مادر خواهر و برادر مجرد . ممنون میشم راهنمایی کنید.

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 189

 

پاسخ – یک پسر چگونه می تواند سهم ارث پدری خود را از خواهرها و برادرها بگیرد ؟

  • حالت های ارث بری در طبقه نخست در چند فرض قابل تصور است ؛در این فرض تنها فرزند یا فرزندان وجود خواهند داشت بدون آنکه پدر یا مادر او در شمار وارثان باشند؛ اگر وارثان برخی پسر و برخی دختر باشند تمام ترکه را به قرابت می برند و سهم ذکور دوبرابر اناث است؛ ماده ۹۰۷ قانون مدنی نیز موید همین نظر است. 
  • ممکن است در کنار وارثان طبقه نخست زوج یا زوجه نیز وجود داشته باشد در اینصورت زوجه نیز در کنار وارثان ارث می برد؛ در تعیین مقدار سهم الارث زوجه از جهت فرض اعلا یا ادنی وجود یا فقدان فرزند ملاک عمل است که در صورت وجود فرزند ، زوجه فرض ادنی یعنی یک هشتم را خواهد برد؛ ماده ۹۱۳ قانون مدنی نیز موید همین نظر است.
  • ممکن است وصیت نامه ای بدون داشتن شرایط شکلی که مورد نظر قانونگذار است تنظیم شده باشد یا حتی به صورت شفاهی بیان شده باشد؛ اما به نظر می رسد بتوان وصیت نامه ای بدون شرایط قانونی را با شهادت شهود نیز بتوان اثبات کرد.و چنین شهادتی باعث اعتبار و صحت وصیت نامه خواهد شد.

پاسخ به پرسش مطرح شده در خصوص مطالبه سهم ارث از خواهر و برادرها

ابتدا شما می توانید دادخواستی به طرفیت وراث جهت تقسیم ارث تنظیم کرده و به دادگاه محل اقامت خواندگان تقدیم نمایید و در آن مطالبه سهم الارث خود را داشته باشید دادگاه نیز با احراز شرایط توارث بین شما و مورث اقدام به به مالکیت در اوردن میزان سهم الارث شما از اموال خالص متوفی خواهد کرد.

اما در مورد زمین باید گفت که اگر شما و پدر در زمان خرید ملک به صورت اشاعه اقدام به خرید کردید و مبالغی را از این جهت به شهرداری پرداخت نموده اید یک عقد شرکت مدنی تشکیل شده است و قواعد مربوط به اشاعه بر آن حاکم است. 
اما اگر در قالب وصیت نامه شفاهی باشد می توان آن را با شهادت شهود در دادگاه اثبات کرد نظریه شماره ۲۶۳۹ شورای محترم نگهبان نیز موید همین نظر است.

 

 

مستندات قانونی - مطالبه سهم الارث از سایر ورثه

ماده ۹۰۷ قانون مدنی
اگر متوفی ابوین نداشته و یک یا چند نفر اولاد داشته باشد ترکه به طریق ذیل تقسیم میشود:
‌اگر فرزند منحصر به یکی باشد خواه پسر خواه دختر تمام ترکه به او میرسد.
‌اگر اولاد متعدد باشند ولی تمام پسر یا تمام دختر ترکه بین آنها بالسویه تقسیم میشود.
‌اگر اولاد متعدد باشند و بعضی از آنها پسر و بعضی دختر پسر دو برابر دختر میبرد.

ماده ۹۱۳ قانون مدنی
در تمام صور مذکوره در این مبحث هر یک از زوجین که زنده باشد فرض خود را میبرد و این فرض عبارت است از نصف ترکه برای ‌زوج و ربع آن برای زوجه در صورتی که میت اولاد یا اولاد اولاد نداشته باشد و از ربع ترکه برای زوج و ثمن آن برای زوجه در صورتی که میت اولاد یا اولاد اولاد داشته باشد و مابقی ترکه بر طبق مقررات مواد قبل مابین سایر وراث تقسیم میشود.

ماده ۲۹۱ قانون امور حسبی
هر وصیتی که به ترتیب مذکور در این فصل واقع نشده باشد در مراجع رسمی پذیرفته نیست مگر اینکه اشخاص ذینفع در ترکه به‌ صحت وصیت اقرار نمایند.

 


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

راه های ارتباط و مشاوره با وکیل متخصص ارث و تقسیم ارث

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست