اطلاع راه های تماس
و مشاوره با وکیل
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: دوشنبه 20 دی 1400

 مجازات و جرم خرید مال مسروقه یا مال خری 

بنده ضایعات فروش هستم.یک ماه پیش از یکی ۵ عدد شیرآلات به همراه ۴ بسته میلگرد خامود به وزن۸۰ کیلو خریدم.دو روز بعد من را به جرم خرید مال مسروقه یا همون مال خری بردند کلانتری.از دو شاکی رضایت گرفتم.نفر سوم رو ندیدم.سابقه ای هم ندارم.رای دادگاه به نظرتان چیست ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 179

پاسخ – شرایط وقوع جرم مال خری و مجازات خرید مال مسروقه

  • در رابطه با مجازات و جرم خرید مال مسروقه یا مال خری  باید گفت به موجب ماده 662 قانون مجازات اسلامی هر کس با علم و اطلاع یا با وجود قرائن اطمینان‌آور به اینکه مال در نتیجه ارتکاب سرقت بدست آمده است آن را به نحوی از انحاء ‌تحصیل یا مخفی یا قبول نماید یا مورد معامله قرار دهد به حبس از شش ماه تا سه سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
  • در صورتیکه متهم معامله اموال مسروقه را حرفه خود قرار داده باشد به حداکثر مجازات در این ماده محکوم می‌گردد.
  • بنابراین به موجب این ماده تحصیل مال مسروقه رفتار مادی جرم خرید مال مسروقه را تشکیل می دهد و موضوع این جرم نیز مال می باشد. لازم به ذکر است که این جرم در حقوق ایران تنها به صورت فعل امکانپذیر است و تفاوتی بین سرقت حدی و تعزیری وجود ندارد.
  • همچنین باید گفت جرم خرید مال مسروقه از نوع مقید می باشد و تحصیل مال از طرف خریدار و دریافت وجه از طرف سارق باید به وقوع بپیوندد.
  • رکن معنوی جرم خرید مال مسروقه زمانی محقق می گردد که مرتکب با علم و اطلاع از اینکه مال دزدی است و با این قصد که آن را تحصیل نماید، با شخص سارق وارد معامله شود. 
  • مجازات جرم خرید امول مسروقه مطابق ماده 662 قانون مجازات اسلامی عبارت است از شش ماه تا سه سال حبس و تا 74 ضربه شلاق. لازم به ذکر است که در مواردی که مرتکب معامله ی اموال مسروقه را حرفه ی خود قرار دهد، مجازات او حداکثر مجازات یاد شده خواهد بود. 
  • نکته دیگر اینکه به موجب نظریه 5906/7 اداره حقوقی قوه قضائیه به تاریخ 4/8/1383 "اگر سارق، مال مسروق را بفروشد مرتکب دو جرم شده است (سرقت و فروش مال مسروق) و لذا باید به اتهام ارتکاب هر دو جرم تعقیب و به هر دو مجازات مربوط محکوم و جمع دو مجازات درباره ی او اجرا شود".
  • مطابق ماده ۶۶۲ قانون مجازات اسلامی هر کس با علم و اطلاع یا با وجود قرائن اطمینان‌آور به اینکه مال در نتیجه ارتکاب سرقت بدست آمده است آن را به نحوی از انحاء ‌تحصیل یا مخفی یا قبول نماید یا مورد معامله قرار دهد به حبس از شش ماه تا سه سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد. ‌در صورتیکه متهم معامله اموال مسروقه را حرفه خود قرار داده باشد به حداکثر مجازات در این ماده محکوم می‌گردد.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص مجازات و جرم خرید مال مسروقه یا مال خری

♦ در پاسخ به پرسشی که طرح نمودید باید گفت برای تحقق جرم خرید مال مسروقه یا مال خری و امکان اعمال مجازات برای مرتکب آن، لازم است که مرتکب با علم و اطلاع به اینکه مال در نتیجه ارتکاب سرقت به دست آمده است، آن مال را اخذ کرده باشد و الا فرد قابل مجازات نیست. علاوه بر علم و اطلاع، قانونگذار عبارت "قراین اطمینان آور" را هم اضافه نموده است.

♦ بدین معنا که لازم است مرتکب جرم به دلیل وجود قراین اطمینان آور، ظن برای ا. ایجاد شود که مال مسروقه است. منظور از قراین اطمینان آور مواردی است مانند عرضه ی کالا به قیمتی ارزان تر از قیمت واقعی.

♦ بنابراین اگر ادعا کنید که اطلاع و آگاهی از سرقتی بودن مال نداشتید و از این حیث شاهد و سندی ارائه نمایید تبرئه خواهیدشد. در غیر این صورت و در صورت جمع شرایط مذکور در متن و اثبات ارتکاب جرم فروش اموال مسروقه توسط شما، مجازات شما حبس، شلاق و رد مال مسروقه خواهد بود. البته تحصیل رضایت دو شاکی موجب تخفیف مجازات شما می گردد.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

راه های تماس و ارتباط با وکیل متخصص دعاوی کیفری و جزایی

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست