اطلاع راه های تماس
و مشاوره با وکیل
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: چهارشنبه 31 شهریور 1400

 فروش ملک

سلام و عرض ادب.وقت شما بخیر

یک سوال داشتم خدمت شما..یک ملک کلنگی دو طبقه با دو سند جداگانه یعنی ششدانگ عرصه طبقه پایین سند جدا ...و ششدانگ اعیانی طبقه دوم با عرصه مشاعات سند جداگانه دارند...حالا مالک طبقه پایین فوت نموده و بین وراث تقسیم شده و سند تک برگ به اندازه سهم الارث تقسیم شده...الان اون ششدانگ طبقه بالا به اسم همسر این مرحوم می‌باشد...که در واقع سهم همسرش شده یک هشتم قیمت عرصه و اعیان طبقه پایین و همون سند طبقه بالا ...الان برای فروش بین اولاد و مادر جر و بحث بوجود آمده فرزندان میگویند چون طبقه بالا هست و در عرصه شریک نیستی ارزشی نداره و به اجبار می‌خوان از طریق کارشناسی با قیمت پایین تر طبقه بالا را قیمت گذاری کنند در حالیکه ملک موقعیت مکانی عالی هم دارد و مادر ادعا دارد که هر چند ششدانگ هوایی هست سندم اما باید به قیمتی که مد نظرم هست پولشو بمن بدین و فرزندان قبول نمیکنن...سوال من این است چطور قیمت گذاری میشود طبقه بالا اصلا فرض کنیم یک مالک غریبه است و مادر خانواده نیست آیا دادگاه مادر را اجبار به فروش به قیمت کارشناسی میکند یا نه طبقه پایین را مزایده میگذارد؟؟؟ تشکر میکنم راهنمایی بفرمائید.

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 222

پاسخ - مقررات فروش ملک با انجام کارشناسی

  • مفهوم عرصه و اعیان برای تمامی املاک سند دار متعدد از جمله مسکونی، تجاری، اداری و ... معنا پیدا می کند. بر اساس تعاریف مشخص شده منظور از عرصه زمینی است که ساختمان (ویلایی، مجتمع کم واحد، برج، مجتمع تجاری و...) بر روی آن احداث شده و منظور از اعیان همان ساختمان می باشد که بر روی عرصه بنا شده است یعنی تمامی واحد های احداث شده در یک برج یا آپارتمان جزو اعیان آن ملک به شمار می رود. پس بطور کلی عرصه را همان زمین و اعیان را ساختمان مربوطه می گویند.
  • در زمان تقسیم ارث و تعیین سهم هر یک از وراث باید به این نکته توجه داشت که اگر اعیان به تنهایی تقسیم شود و میزان سهم افراد از عرصه مشخص نگردد؛ در زمان فروش ملک و یا نوسازی ساختمان احتمال بسیار زیاد نیاز به تفکیک عرصه خواهد بود تا بتوان بر اساس سهم هر یک از وراث خرید و فروش و یا ساخت و ساز را انجام داد. در این مواقع افراد تحت ارث می بایست به شهرداری ها مراجعه کرده و با ارائه درخواست خود مبنی بر تفکیک عرصه مراحل مربوطه را پیگیری کنند که به طور کامل تر در ادامه شرح داده شده است.
  • همان طور که ذکر شد در زمان تخریب یا فروش  ساختمان ها و یا تقسیم ارث نیاز به تفکیک عرصه ملک می باشد تا بتوان بر اساس آن سهم هر یک از مالکان و یا وراث را مشخص کرد. در این زمان افراد می توانند با مراجعه به شهرداری ها و اداره ثبت اسناد؛ درخواست خود مبنی بر تفکیک سند را ارایه کنند.

 

راه های تماس وارتباط با وکیل متخصص دعاوی ملکی

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست