اطلاع راه های تماس
و مشاوره با وکیل
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: یکشنبه 04 مهر 1400

 آیا طلاق نیاز به رضایت پدر و مادر دارد ؟

سلام‌خسته نباشید.بنده ۱۸ ساله هستم و یکساله که عقد کردم میخواستم بدونم برای طلاق نیازی به امضا و اجازه ی پدر و مادر و به عبارتی دیگر والدین خود دارم یا خیر؟و اینکه بعد از طلاق چطور میتونم از خانواده ام تعهد بگیرم که به هیج وجه دیگه مزاحم من نشوند چون با اجبار انها ازدواج کردم و الان قصد طلاق گرفتن را دارم ممنون میشم بطور واضح برام توضیح بدید.

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 200

اجازه پدر در طلاق دختر

  • ازدواج دختر گرچه به سن بلوغ رسیده باشد نیاز به اذن ولی (پدر یا جد پدری) دارد.
  • اما چنین چیزی درمورد طلاق وجود ندارد و زوج یا زوجه طبق ماده 1133 و تبصره آن با شرایط مندرج در قانون همسر خود را طلاق دهد بدون اینکه نیازمند اذن ولی یا هر کس دیگر باشد.اما مابقی شرایط اعمال حقوقی اعم از قصد و رضا و اهلیت که چه در عقد و چه در ایقاع (که طلاق هم از ایقاعات محسوب میشود) لازم است.
  • اما نکته دیگر که حایز اهمیت است اکراه شما نسبت به زوج است که طلاق شما تحت عنوان طلاق خلع انجام میشود.
  • طلاق خلع در ماده 1146 قانون مدنی تعریف شده است و عبارت است از کراهتی که زن نسبت به شوهر خود دارد. پس دو شرط در طلاق خلع جایز اهمیت است : 1- کراهت زن نسبت به شوهر 2- دادن مالی از سوی زن به شوهر که فدیه نام دارد پس وجود اکراه یک طرفه از طرف زن به مرد از شرایط لازم است ودر غیر اینصورت طلاق خلع صحیح نخواهد بود.این کراهت میتواند ذاتی باشد مثل زشتی چهره و خلق و خو و میتواند عارضی باشد مثل ناسزا گویی و ضرب و جرح که هر دوی اینها کراهت محسوب میشود و طلاق خلع را تشکیل می دهد. طلاق خلع از انواع طلاق باین است طبق بند 3 ماده 1145 قانون مدنی مادامی که زن رحوع بع عوض نکرده باشد طلاق باین محسوب میشود.
  • طلاق خلع حتما باید با رضایت شوهر انجام شود و زن باید مقداری از اموال را در این راه صرف کند تا به نتیجه برسد و شوهر را راضی به طلاق کند. طلاق باین طلاقی است که در آن رابطه زوجیت قطع می گردد و برای شوهر حق رجوع نیست.درصورت رجوع زن به عوض طلاق باین تبدیل به طلاق رجعی میشود. ماده 1148 قانون مدنی طلاق رجعی را تعریف کرده است و به این معناست که شوهر در مدت عده طلاق حق رجوع به دارد.
  • اما در مورد تعهدنامه باید گفت که شما میتوانید با توافقی بین طرفین (خود و والدین) مبنی بر عدم مزاحمت تنظیم کنید اما برای محکم کاری میتوانید این تعهدنامه را یا با امضای چند شاهد یا تنظیم در دفتر اسناد رسمی انجام دهید.
  • نکته : اگر زوجه رشید نباشد و حکم رشد وی نیز صادر نشده باشد با عنایت به اینکه طلاق بعضاً منوط به تعیین تکلیف و اتخاذ تصمیم در خصوص مهریه است لذا دخالت ولی قهری ضرورت دارد ولی خود طلاق امری غیر مالی بوده و به مجرد بلوغ تصمیم در مورد آن در ید زوجه است.

 

 

مستندات قانونی - طلاق

ماده 1133 قانون مدنی

 مرد می تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید . تبصره - زن نیز می تواند با وجود شرایط مقرر در مواد (1119) ، (1129) و (1130) این قانون ، از دادگاه تقاضای طلاق نماید .

ماده 1146 قانون مدنی طلاق خلع آن است که زن به واسطه کراهتی که ازشوهرخوددارددر مقابل مالی که به شوهرمی دهدطلاق بگیرداعم ازاینکه مال مزبورعین مهریا معادل آن ویابیشترویاکمترازمهرباشد.

ماده 1148قانون مدنی

درطلاق رجعی برای شوهردرمدت عده حق رجوع است

ماده 1145 قانون مدنی

درمواردذیل طلاق بائن است :

1 - طلاقی که قبل ازنزدیکی واقع شود.

2 - طلاق یائسه .

3 - طلاق خلع ومبارات مادام که زن رجوع بعوض نکرده باشد.

4- سومین طلاق که بعدازسه وصلت متوالی بعمل آیداعم ازاینکه وصلت در نتیجه رجوع باشدیادرنتیجه نکاح جدید.

 

راه های تماس و ارتباط با وکیل متخصص طلاق و دعاوی خانواده

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست