اطلاع راه های تماس
و مشاوره با وکیل
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: یکشنبه 06 شهریور 1401

 شکایت پدر از پادگان محل خدمت سربازی پسر

باسلام. احتراما به اطلاع می رساند که پسرم در دومین روز آموزش سربازی در پادگان سپاه بدلیل نامعلوم که ایست قلبی بوده فوت می کند و من اون موقع برای انجام مراحل دفن شکایتی نکردم ولی الان می خواهم علت فوت پسرم مشخص شود و شکایت کنم.از کجا باید شروع کنم؟ممنون

 

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 1389

پاسخ – چگونه می توان از پادگان محل سربازی بابت فوت مشکوک شکایت کرد ؟

  • گاهی فرمانده پادگان به دلایل مختلف اعم از تنبیه یا موارد دیگر، رفتار نامناسبی با سرباز داشته که از حدود قوانین و مقررات خارج است.در چنین شرایطی حق سرباز است که از مافوق خود شکایت کرده و رفتار نادرست او را اعلام نماید.
  • به همین جهت قوانین مشخصی در این رابطه وضع گردیده است و همچنین در سال های قبل نیز مجلس شورای اسلامی، چگونگی رسیدگی به شکایات کتبی کارکنان نیروهای مسلح از رفتار غیر قانونی فرماندهان را مورد بررسی قرارداد و هیئت های انضباطی رسیدگی به شکایات را در این زمینه به تصویب رساند تا روند مراحل به درستی پیگیری شود.
  • چنانچه فرمانده پادگان رفتار نادرست و غرض ورزانه ای با سرباز یا سربازان داشته باشد، در ابتدا سرباز می بایست به مافوق خود مراجعه کرده و چنانچه وی توجهی به اعتراض سرباز نکرد، به بازرسی و فرمانده یگان مراجعه نماید و نهایتاً با طرح شکایت و مراجعه به دادسرای نظامی و مراجع قضایی مسئله را پیگیری کند.(ماده 29 قانون تشکيل هيأت‌هاي انضباطي رسيدگي به شکايات و تخلفات کارکنان نيروهاي مسلح) 
  • به شكایات كتبی كاركنان در امور خدمتی و از اعمال و رفتار غیر قانونی فرماندهان، رؤسا و مدیران در هیأت های موضوع این قانون رسیدگی می شود.هیأت ها در صورت پذیرش شكایت شاكی نیز مكلف شدند رأی مقتضی را در استیفای حقوق او صادر كنند. آراء صادره از تاریخ ابلاغ رأی قطعی، لازم‌الاجراء است.نمایندگان در تبصره 1 ماده 29 نیز مقرر كردند كه شكایت از اعمال و رفتار غیرقانونی فرماندهان، رؤسا و مدیران، زمانی قابل رسیدگی در هیأت ها است كه شاكی از قبل شكایت خود را به مشتكی‌عنه یا بازرسی یك رده بالاتر از آن در سلسله مراتب اعلام كرده باشد و با گذشت بیش از سی‌روز به شكایت رسیدگی نشده باشد و یا حین رسیدگی، شاكی بر شكایت خود باقی بماند.
  • در تبصره 2 نیز مقرر شد كه شكایت كاركنان درباره امور خدمتی زمانی قابل رسیدگی در دیوان عدالت اداری خواهد بود كه شاكی قبلا شكایت خود را در هیأت های موضوع این قانون طرح كرده باشد و هیأت ها پس از گذشت سه ماه از دریافت شكایت اقدام به رسیدگی و صدور رأی نكرده باشند.
  • براساس ماده 30 هیأت علاوه بر رسیدگی به مدارك و ادله ارائه‌شده از سوی شاكی در صورت ضرورت از شاكی، مشتكی‌عنه و سایر اشخاص برای حضور در جلسه و ادای توضیحات دعوت می‌نماید.

پاسخ به پرسش مطرح شده در خصوص شکایت پدر از پادگان محل خدمت پسر

پس در ابتدای کار شما باید به پادگان محل خدمت فرزند خود با در دست داشتن مدارک مثبت خدمت او مراجعه کرده و به واحد بازرسی و نظارت مراجعه کرده تا از کم و کیف وضعیت سلامت فرزند خود در محل خدمت مطلع شوید. 
در ثانی شما باید ادله قطعی و قوی داشته باشید تا ثابت کنید که رفتارهای خلاف عرف با از روی غرض ورزی فرماندهان پادگان محل خدمت باعث ایست قلبی فرزند شما شده است که در غیر اینصورت دعوای شما رد خواهد شد؛

 

 

مستندات قانونی - شکایت از پادگان سربازی

ماده۲۹ قانون تشکیل هیأت های انضباطی رسیدگی به شکایات و تخلفات کارکنان نیروهای مسلح

به شکایات کتبی کارکنان در امور خدمتی و از اعمال و رفتار غیرقانونی فرماندهان، رؤسا و مدیران در هیأتهای موضوع این قانون رسیدگی می‌شود. هیأتها پس از رسیدگی به شکایت شاکی مکلفند رأی مقتضی را در استیفای حقوق او صادر کنند. آراء صادره از تاریخ ابلاغ رأی قطعی، لازم‌الاجراء است.
تبصره۱ـ شکایت ازاعمال و رفتار غیرقانونی فرماندهان، رؤسا ومدیران، زمانی قابل رسیدگی در هیأتها است که شاکی از قبل شکایت خود را به مشتکی‌عنه یا بازرسی یک رده بالاتر از آن در سلسله مراتب اعلام نموده باشد و با گذشت بیش از سی‌روز، به شکایت رسیدگی نشده باشد و یا حین رسیدگی، شاکی بر شکایت خود باقی بماند.
تبصره۲ـ شکایت کارکنان در خصوص امور خدمتی زمانی قابل رسیدگی در دیوان عدالت اداری خواهد بود که شاکی قبلاً شکایت خود را در هیأتهای موضوع این قانون طرح کرده باشد و هیأتها پس از گذشت سه ماه از دریافت شکایت اقدام به رسیدگی و صدور رأی ننموده باشند.

ماده۳۰ قانون تشکیل هیأت های انضباطی رسیدگی به شکایات و تخلفات کارکنان نیروهای مسلح

هیأت علاوه بر رسیدگی به مدارک و ادله ارائه‌شده از سوی شاکی در صورت ضرورت از شاکی، مشتکی‌عنه و سایر اشخاص برای حضور در جلسه و ادای توضیحات دعوت می‌نماید.
ماده۳۱ قانون تشکیل هیأت های انضباطی رسیدگی به شکایات و تخلفات کارکنان نیروهای مسلح

در صورتی‌که هیأت با استناد به نظریه نماینده سازمان قضائی تشخیص دهد که موضوع شکایت فقط عنوان یکی از جرائم مندرج در قوانین جزائی را دارد هیأت، ‌رسیدگی به موضوع را متوقف و شاکی را برای رسیدگی به شکایت خود به مرجع صالح قضائی هدایت می‌نماید و هرگاه در شکـوائیه علاوه بر مسائل جزائی، تخلفات مربوط به امورخدمتی نیز مطرح باشد، هیأت فقط به تخلفات رسیدگی می‌کند و رأی صادر می‌نماید.

 


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست