اطلاع راه های تماس
و مشاوره با وکیل
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 23 آذر 1400

 راه های اثبات معاونت در جرم سرقت

ببخشید من حدود ۵ ماه پیش وسیله نقلیه ام به سرقت رفت و همان موقع من درخانه شخصی بودم که مطمئن هستم با سارق همدست بوده و موقع سرقت به او پیامک داده که من سرش را گرم کردم و به دوستاش پیامک داده که وسیله رو به سرقت ببرند.. خواستم ببینم قاضی دستور پرینت پیام هاش رو میده و میشه با پیامک وقوع جرم معاونت در سرقت را اثبات کرد ؟جرم آن دوست من در صورت اثبات چه می شود ؟چطور تقاضای تحقیق از او را بکنم که بعدا برای خودم دردسر نشود ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 397

 

پاسخ – اثبات جرم سرقت و چگونکی درخواست تحقیق از مظنونین جرم

  • در برخی موارد فقط یک فرد در انجام جرم نقش ندارد بلکه اشخاص دیگر نیز در عملیات جرم همراهی می کنند.معاون در واقع انجام جرم را تسهیل می کند. او شخصی هست که به صورت مستقیم در عملکرد جرم شرکت ندارد اما شخص مجرم را در انجام جرم کمک می کند.
  • در خصوص راه های اثبات معاونت در سرقت ابتدا باید به عناصر مادی، معنوی و قانونی آن توجه نمود.
  • در رابطه با عنصر مادی جرم معاونت در سرقت باید توجه داشت که معاون جرم به صورت مستقیم در عملیات اجرایی دخالت ندارد. او با اقداماتی همچون تهدید، ترغیب و تطمیع شخص مباشر را به سمت عمل مجرمانه سوق می دهد حتی در مواردی ممکن است وسایل ارتکاب جرم را در اختیار مجرم قرار دهد.
  • در خصوص عنصر معنوی جرم معاونت در سرقت باید اشاره داشت که وحدت قصد بین معاون و مباشر بسیار مهم است. معاون باید از ماهیت جرمی که مد نظر مباشر است علم و آگاهی داشته باشد.
  • نکته مهم این است که اگر اقدامات مباشر نتیجه ای شدید تر و مجرمانه تر از قصد معاون را به همراه داشته باشد، معاون فقط در محدوده قصد خود محکوم خواهد شد.
  • در رابطه با عنصر قانونی جرم معاونت در سرقت نیز باید گفت که قانونگذار در ماده 126 قانون مجازات اسلامی تعریفی از معاونت در جرم ارائه نموده و مصادیق آن را بیان کرده است.
  • همچنین قانونگذار در ماده 127 قانون مجازات اسلامی مجازاتی را برای جرم معاونت در سرقت در نظر گرفته است. مطابق این ماده اگر سرقت مستوجب حد باشد مجازات معاونت در آن، حبس تعزیری درجه پنج یا شش است و اگر سرقت تعزیری باشد، مجازات معاون، یک یا دو درجه پایین تر از مجازات جرم ارتکابی است.
  • به طور کلی ادله اثبات جرم شامل مواردی همچون اقرار، شهادت، قسامه، سوگند، علم قاضی و سند است.
  • زمانی که دعوای کیفری با ادله شرعی از قبیل اقرار و شهادت که موضوعیت دارد، اثبات می شود، قاضی به استناد آنها رای صادر می کند. همچنین هرگاه ادله ای که موضوعیت دارند، فاقد شرایط شرعی و قانونی لازم باشند، می توانند به عنوان اماره قضایی مورد استناد قرار گیرند. مشروط بر اینکه همراه با قرائن و امارات دیگر، موجب علم قاضی شود.
  • لذا اگر هر کدام از این موارد نشان دهنده این موضوع باشد که شخصی به صورت غیر مستقیم در عملیات جرم شرکت داشته و اقدام او عناصر سه گانه ای که در مطالب فوق ذکر گردید را شامل  می شود، جرم معاونت در سرقت محقق شده و می توان برای اثبات این موضوع از مرجع قضایی صالح تقاضا نمود که از طریق ضابطین قضایی در این مورد تحقیق نماید و پس از احراز و اثبات این امر، حکم لازم را صادر کند.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص راه های اثبات معاونت در جرم سرقت

♦  مخاطب گرامی سایت دادگران در خصوص سوالی که مطرح فرمودید باید اشاره داشت که اگر ادله و مستندات کافی در اختیار دارید که موجب اطمینان شما از وقوع معاونت در سرقت توسط فرد مورد نظر می شود می توانید شکایت نموده و با ارائه این مدارک به دادسرا خواهان تحقیق در این موضوع شوید.

♦  توجه داشته باشید که در صورت اثبات بی گناهی دوست شما، او می تواند در جهت اعاده حیثیت خود اقداماتی انجام دهد و تحت عنوان جرم افترا از شما شکایت کند لذا موضوع شما نیاز به بررسی تخصصی توسط یک وکیل دارد.

♦  می توانید برای کسب اطلاعات تخصصی نسبت به دریافت نوبت مشاوره حضوری و یا تلفنی موسسه حقوقی دادگران اقدام فرمایید.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

 

 

مستندات قانونی - اثبات جرم معاونت در سرقت

اصل 34 قانون اساسی

دادخواهی حق مسلم هر فرد است و هر کس می‌تواند به منظور دادخواهی به دادگاه‌های صالح رجوع نماید. همه افراد ملت حق دارند این گونه دادگاه‌ها را در دسترس داشته باشند و هیچ‌کس را نمی‌توان از دادگاهی که به موجب قانون حق مراجعه به آن را دارد منع کرد.

اصل 36 قانون اساسی

حکم به مجازات و اجرای آن باید تنها از طریق دادگاه صالح و به موجب قانون باشد.

اصل 37 قانون اساسی

اصل، برائت است و هیچ‌کس از نظر قانون مجرم شناخته نمی‌شود، مگر این که جرم او در دادگاه صالح ثابت گردد.

ماده 126 قانون مجازات اسلامی

اشخاص زیر معاون جرم محسوب می شوند:

الف- هرکس دیگری را ترغیب، تهدید، تطمیع، یا تحریک به ارتکاب جرم کند یا با دسیسه یا فریب یا سوءاستفاده از قدرت، موجب وقوع جرم گردد.

ب- هرکس وسایل ارتکاب جرم را بسازد یا تهیه کند یا طریق ارتکاب جرم را به مرتکب ارائه دهد.

پ- هرکس وقوع جرم را تسهیل کند.

تبصره- برای تحقق معاونت در جرم، وحدت قصد و تقدم یا اقتران زمانی بین رفتار معاون و مرتکب جرم شرط است. چنانچه فاعل اصلی جرم، جرمی شدیدتر از آنچه مقصود معاون بوده است مرتکب شود، معاون به مجازات معاونت در جرم خفیفتر محکوم می شود.

ماده 127 قانون مجازات اسلامی

در صورتی که در شرع یا قانون، مجازات دیگری برای معاون تعیین نشده باشد، مجازات وی به شرح زیر است:

الف- در جرائمی که مجازات قانونی آنها سلب حیات یا حبس دائم است، حبس تعزیری درجه دو یا سه

ب- در سرقت حدی و قطع عمدی عضو، حبس تعزیری درجه پنج یا شش

پ- در جرائمی که مجازات قانونی آنها شلاق حدی است سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه شلاق تعزیری درجه شش

ت- در جرائم موجب تعزیر یک تا دو درجه پایینتر از مجازات جرم ارتکابی

تبصره ۱- در مورد بند(ت) این ماده مجازات معاون از نوع مجازات قانونی جرم ارتکابی است مگر در مورد مصادره اموال، انفصال دائم و انتشار حکم محکومیت که مجازات معاون به ترتیب جزای نقدی درجه چهار، شش و هفت است.

تبصره ۲- در صورتی که به هر علت قصاص نفس یا عضو اجراء نشود، مجازات معاون بر اساس میزان تعزیر فاعل اصلی جرم، مطابق بند(ت) این ماده اعمال می شود.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

راه های تماس و ارتباط با وکیل برای سرقت و دعاوی کیفری

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست