اطلاع راه های تماس
و مشاوره با وکیل
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: یکشنبه 12 دی 1400

 توهین از طریق ارسال اس ام اس

یه شماره چند مدته برای من اس ام اس بد و توهین آمیز میفرسته، من شماره رو نمیشناسم و توی پیاماش میگه یه ساعت بیا دویست هزار میدم.اگه شکایت توهین کنم دادگاه چه حکمی براش در نظر میگیره ؟ میخوام اگر حتما محکوم میشه ازش شکایت کنم ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 1085

 

پاسخ – ارسال اس ام اس توهین آمیز

  • فحاشی یعنی استفاده از الفاظ رکیک و زشت از سوی شخصی به شخص دیگر که موجب آزار روانی آن فرد شده و توهین به وی تلقی شود. آن شخص می‌تواند با استناد به این ادعا، اعاده حیثیت کند و فرد توهین کننده را تحت پیگرد قانونی قرار دهد.
  • جرم توهین و فحاشی از جرایم مطلق است به این معنا که حصول نتیجه مجرمانه (به طور مثال ناراحت شدن شما) شرط نیست و به صرف ابراز چنین واژه های توهین امیزی چه در فضای حقیقی و چه در فضای سایبری و آگاهی از موهن بودن واژه کفایت میکند. 
  • فحاشی می‌تواند به چند صورت لفظی، کتبی، تلفنی یا پیامکی صورت گیرد که راه‌های اثبات هرکدام نیز متفاوت از دیگری است.
  • فحاشی و توهین، فحاشی در حد قذف، فحاشی به مردگان، فحاشی به مقامات بلند پایه انواع فحاشی هستند که اگر شخص بتواند ادعای خود را ثابت کند فرد هتاک مجازات خواهد شد
  • ماده 608 قانون مجازات اسلامی درباره مجازات فحاشی است که طبق آن فردی که فحاشی کرده به 74 ضربه شلاق و 50 هزار تا 1میلیون ریال جریمه نقدی محکوم خواهد شد. البته حکم توهین به مقامات بلندپایه با فحاشی و توهین به شهروندان معمولی متفاوت است که در ماده 609 قانون مجازات تعزیرات بیان شده است.
  • البته ماده 608 قانون مجازات تعزیرات از جرایم قابل گذشت محسوب میشود (ماده 104 قانون مجازات اسلامی )و با گذشت شاکی یا مدعی خصوصی قرار موقوفی تعقیب صادر خواهد شد.
  • باید توجه داشت که حتی اگر پیامک‌های ارسال شده را از گوشی پاک کنید، در استعلام از اپراتورهای موبایلی می‌توانند تمامی پیامک‌ها را مشاهده کنند.
  • اما در ‌مورد نحوه اثبات ادعای خود باید گفت که به طور کلی پیامک در دادگاه دلیل محسوب نمی‌شود.
  • متن اس ام اس و پیامک یا حتی ارسال عکس با پیامک دلیل محکمه پسند و مدرک محسوب نمی‌شود. در واقع پیامک تنها می‌تواند به علم قاضی کمک می‌کند و مدرکی نیست که دادگاه بتواند بر مبنای آن حکم صادر کند. در زبان حقوقی به پیامک یا یک اماره در نظر می‌گیرند. اماره در واقع نشانه ای است که می‌تواند بر وقوع جرم تلقی داشته باشد و ذهن قاضی را هدایت کند
  • در مورد ناشناس بودن متهم هم باید گفت که اصولا دادگاه باید به متهم ناشناس هم که معلوم نیست رسیدگی کند و این وظیفه مقام قضایی است و در ماده ۱۰۴ قانون آیین دادرسی کیفری هم به این امر اشاره شده است؛ شناسایی متهم یکی از اهداف تحقیقات مقدماتی و از وظایف مرجع تحقیق است که در ماده ۹۰ قانون آیین دادرسی کیفری هم ذکر شده است ؛ بنابراین عدم معرفی متهم توسط شاکی دلیل موجهی برای عدم انجام تحقیق در این خصوص تلقی نمی شود.
  • با این حال باید دقت کرد که طبق ماده ۱۰۴ اگر دلایل و مدارک پرونده به اندازه ای نباشد که بتوان کمکی به شناسایی هویت متهم بکند ، پس از گذشت دو سال بازپرس می تواند با موافقت دادستان در برخی از جرایم تعزیری ( این جرم هم شامل جرایم تعزیری مد نظر می شود) قرار توقف تحقیقات را صادر نماید.
  • البته باید توجه داشت که اگر بعد از گذشت مدت دوسال و صدور قرار توقف تحقیقات ، به هر نحوی هویت شاکی شناسایی شود، به دستور دادستان موضوع مجددا تعقیب می شود ، مشروط بر اینکه مشمول مرور زمان موضوع ماده ۱۰۵ قانون مجازات اسلامی نشده باشد.

 

 

مستندات قانونی - مجازات توهین از طریق اس ام اس

ماده ۱۰۴ قانون آیین دادرسی کیفری
بازپرس نمی تواند به عذر آنکه متهم معین نیست، مخفی شده و یا دسترسی به او مشکل است، تحقیقات خود را متوقف کند. در جرائم تعزیری درجه چهار، پنج، شش، هفت و هشت، هرگاه با انجام تحقیقات لازم، مرتکب جرم معلوم نشود و دو سال تمام از وقوع جرم بگذرد، با موافقت دادستان، قرار توقف تحقیقات صادر و پرونده به طور موقت بایگانی و مراتب در مواردی که پرونده شاکی دارد، به شاکی ابلاغ می شود. شاکی می تواند ظرف مهلت اعتراض به قرارها، به این قرار اعتراض کند. هرگاه شاکی، هویت مرتکب را به دادستان اعلام کند یا مرتکب به نحو دیگری شناخته شود، به دستور دادستان موضوع مجدداً تعقیب می شود. در مواردی که پرونده مطابق قانون به طور مستقیم در دادگاه مطرح شود، دادگاه راساً، مطابق مقررات این ماده اقدام می کند.

ماده ۹۰ قانون آیین دادرسی کیفری
تحقیقات مقدماتی، مجموعه اقدامات قانونی است که از سوی بازپرس یا دیگر مقامات قضائی، برای حفظ آثار و علائم و جمع‏ آوری ادله وقوع جرم، شناسایی، یافتن و جلوگیری از فرار یا مخفی شدن متهم انجام می شود.

ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی
توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه و یا پنجاه هزار‌ تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.

ماده ۶۰۹ قانون مجازات اسلامی
هر کس با توجه به سمت، یکی از روسای سه قوه یا معاونان رئیس جمهوری یا وزرا یا یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی یا‌ نمایندگان مجلس خبرگان یا اعضای شورای نگهبان یا قضات یا اعضای دیوان محاسبات یا کارکنان وزارتخانه‌ها و موسسات و شرکتهای دولتی و شهرداری‌ها در حال انجام وظیفه یا به سبب آن توهین نماید به سه تا شش ماه حبس و یا تا (۷۴) ضربه شلاق و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی محکوم می‌شود.

ماده ۱۰۵ قانون مجازات اسلامی
مرور زمان، در صورتی تعقیب جرائم موجب تعزیر را موقوف می کند که از تاریخ وقوع جرم تا انقضای مواعد زیر تعقیب نشده یا از تاریخ آخرین اقدام تعقیبی یا تحقیقی تا انقضای این مواعد به صدور حکم قطعی منتهی نگردیده باشد:
الف- جرائم تعزیری درجه یک تا سه با انقضای پانزده سال
ب- جرائم تعزیری درجه چهار با انقضای ده سال
پ- جرائم تعزیری درجه پنج با انقضای هفت سال
ت- جرائم تعزیری درجه شش با انقضای پنج سال
ث- جرائم تعزیری درجه هفت و هشت با انقضای سه سال.
تبصره ۱- اقدام تعقیبی یا تحقیقی، اقدامی است که مقامات قضائی در اجرای یک وظیفه قانونی از قبیل احضار، جلب، بازجویی، استماع اظهارات شهود و مطلعان، تحقیقات یا معاینه محلی و نیابت قضائی انجام میدهند.
تبصره ۲- در مورد صدور قرار اناطه، مرور زمان تعقیب از تاریخ قطعیت رای مرجعی که رسیدگی کیفری منوط به صدور آن است، شروع می شود.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

راه های مشاوره و تماس با وکیل برای شکایت توهین و فحاشی

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست