اطلاع راه های تماس
و مشاوره با وکیل
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: چهارشنبه 17 آبان 1402

 اثبات معامله با پدر بعد از فوت او در صورت انکار ورثه

سلام. ما ۵ برادر و ۱ خواهر هستیم. در زمان حیات پدرم بدون حضور بنده طی مهمانی برادران و خواهرم رو دعوت کرده بودن و در آنجا به فرزندان گفته بود که خونه کرج رو دادم به سعید کسی در موردش حرف نزنه. قبل از جلسه روزی پدرم به بنده گفت تکلیف بابت خونه کرج چیه میخوای یا نه اگر میخوای یه حرکتی بزن من هم گفتم بله ولی الان ۴۰ تومان دارم گفت بده برو دنبال وام مسکن که اگر اونای دیگه گفتن جوابی داشته باشم. لذا ۴۰ تومان رو در قالب ۲ چک و۲.۵ نقد به پدرم دادم و دنبال وام مسکن رفتم. شرایط جوری شد که یک هفته مانده به اینکه بانک بریم پدرم فوت کردن. حالا با توجه به موضوعات فوق و ضمن اینکه برادران ادعا دارن بابا گفت ولی عصبانی بود یه چیزی گفت. آیا میتونم اقدام کنم ؟ برای اثبات معامله بین خودم و پدرم چه راه هایی دارم؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 93

معامله با پدر

 

آیا می توانم معامله شفاهی با پدرم را بعد از فوت او به اثبات برسانم ؟

  • معاملات روزمره بین افراد ممکن است به طرق مختلفی منعقد شوند یعنی ممکن است افراد قرارداد خود را به صورت کاملا عوامانه مکتوب کنند یا اینکه یک قرارداد تخصصی نوشته شود یا اینکه قرارداد بر حسب آشنایی یا اعتماد زیاد به صورت شفاهی منعقد شود قراردادها معمولا در یک دسته بندی کلی یا کتبی هستند یا شفاهی.
  • در عرف جامعه ایران، قراردادهای شفاهی به گونه ای هستند که طرفین چیزی را روی کاغذ امضا نمی کنند. به این صورت که تنها یک جلسه می گذارند و صحبت می کنند و زمانی که به توافق رسیدند با یکدیگر معامله می کنند. اما هیچ کدام از توافقات را مکتوب نمی کنند.
  • مشکل اصلی جایی اتفاق می افتد که تعهدی در قرارداد انجام نمی شود و افراد نمی توانند به منبعی استناد کنند و الزام یا فسخ تعهد خود را انجام دهند یا نمی توانند اصل قرارداد را اثبات کنند.
  • در این صورت طرف دیگر قرارداد  می تواند در صورت فقدان مبایعه نامه، به اسناد واریزی خود تکیه کند. همچنین اگر معامله در حضور شاهد یا مطلع انجام گرفته باشد می توان از آنها نیز برای اداری شهادت در دادگاه تقاضای حضور نمود.
  • این موارد در مجموع به وقوع معامله میان طرفین کمک می کند.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص اثبات معامله با پدر پس از فوت او

♦  در بعضی موارد ممکن است شخص فروشنده فوت شده باشد، حال ورثه منکر وقوع عقد بیع هستند و یا تعدادی از ورثه معامله را قبول دارند و تعدادی نیز از پذیرش تعهدات مورث خود به دلیل اختلافات ورثه ای بر روی ملک سر باز می‌زنند.
♦  دقت داشته باشید در هر صورت ابتدا باید دادخواست اثبات وقوع عقد بیع را ثبت کنید؛ یعنی حتی اگر عقیده دارید که ورثه باید ملک را به نام شما سند بزنند، تا دادگاه وقوع عقد بیع را احراز نکند، امکان صدور حکم به الزام تنظیم سند رسمی وجود نخواهد داشت. 
♦  در ادامه هم می توانید اگر فردی شاهد این گفتگو بوده است نیز می تواند در صورتی که شرایط لازم برای شهادت را دارد اینکار را انجام دهد که می تواند در صورت نبود سند ادله خوبی برای اثبات دعوا باشد. 


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست