اطلاع راه های تماس
و مشاوره با وکیل
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: جمعه 05 آذر 1400

 تسلیم به رای راهی برای تخفیف مجازات

منظور از تسلیم به رای چیست و چطور می توان از آن به عنوان راهی برای تخفیف مجازات استفاده کرد و شرایط اعمال آن چیست ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 189

پاسخ - شرایط و ویژگی های اعمال تسلیم به رای

  • تسلیم به رای عبارت است از اعتراض نکردن به رای برای برخورداری از تخفیف مجازات.
  • به عبارت دیگر تسلیم به رای زمانی است که فرد محکوم شده در دادگاه کیفری حق تجدیدنظر و اعتراض خود را ساقط می کند یا آن را مسترد می دارد و به همین علت از دادگاهی که حکم محکومیت او را صادر کرده است تقاضای تخفیف مجازات می کند.
  •  تسلیم به رای تنها در محکومیت های کیفری راه دارد و در مجازات های کیفری هم در مجازات های تعزیری و نه مجازات های شرعی مثل حدود و قصاص.
  •  ماده 442 قانون آیین دادرسی کیفری در رابطه با تسلیم به رای بیان می دارد که در تمام محکومیت های تعزیری در صورتی که دادستان از حکم صادره درخواست تجدید نظر نکرده باشد، محکوم علیه می تواند پیش از پایان مهلت تجدید نظر خواهی با رجوع به دادگاه صادر کننده حکم، حق تجدید نظر خواهی خود را اسقاط یا درخواست تجدید نظر را مسترد نماید و تقاضای تخفیف مجازات کند. در این صورت، دادگاه در وقت فوق العاده با حضور دادستان به موضوع رسیدگی و تا یک چهارم مجازات تعیین شده را کسر می کند. این حکم دادگاه قطعی است.
  • در رابطه با شرایط اعمال تسلیم به رای باید گفت تسلیم به رای در محکومیت های کیفری تعزیری امکانپذیر می باشد و در محکومیت های حقوقی راه ندارد. همچنین در مجازات های حدی یا قصاص نمی توان درخواست تسلیم به رای نمود. 
  • درخواست تسلیم به رای باید تا پیش از پایان مهلت تجدید نظرخواهی یا فرجام خواهی و با اسقاط حق تجدید نظر خواهی و فرجام خواهی صورت گیرد و دادستان و شاکی نسبت به جکم بدوی تجدیدنظرخواهی یا فرجام خواهی نکرده بشاند.  
  • در تسلیم به رای، تخفیف مجازات از جانب قاضی اجباری بوده و باید آن را مطابق قانون آیین دادرسی کیفری اعمال نماید. بدین معنا که قاضی باید تا یک چهارم تخفیف بدهد و تا این میزان مجازات را کاهش دهد نه بیشتر یا کمتر از این مقدار.
  • بنابراین با تقدیم درخواست تسلیم به رای به دادگاه صادر کننده ی حکم بدوی دادگاه ملزم است در صورت تحقق شرایط ماده ی ۴۴۲ قانون آیین دادرسی کیفری مجازات محکوم علیه را تا یک چهارم تخفیف دهد.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

 

 

مستندات قانونی - شرایط تسلیم به رای در تخفیف مجازات

ماده ۴۴۲ قانون آیین دادرسی کیفری
در تمام محکومیت های تعزیری در صورتی که دادستان از حکم صادره درخواست تجدید نظر نکرده باشد، محکوم علیه می تواند پیش از پایان مهلت تجدید نظر خواهی با رجوع به دادگاه صادر کننده حکم، حق تجدید نظر خواهی خود را اسقاط یا درخواست تجدید نظر را مسترد نماید و تقاضای تخفیف مجازات کند. در این صورت، دادگاه در وقت فوق العاده با حضور دادستان به موضوع رسیدگی و تا یک چهارم مجازات تعیین شده را کسر می کند. این حکم دادگاه قطعی است.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

راه های تماس و مشاوره با وکیل متخصص دعاوی کیفری و مجازات ها

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست