اطلاع راه های تماس
و مشاوره با وکیل
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: شنبه 05 فروردین 1402

 چگونه می شود برای اثبات رجوع به طلاق اقدام نمود ؟

باسلام.اگر مرد و زن، یا دوشیزه بعد از طلاق حدودا بعد از دو ماه به هم بازگردند و رابطه را از سر گیرند ،اما به دلیل بی اطلاعی و ناآگاهی، تا حدودا یکسال،ادامه دهند،بعد از یکسال متوجه شوند که می‌توانند اعلام رجوع کنند، آیا می‌تواند اعلام رجوع کنند و ثبت کنند و یه زندگی مشترک برگردند بدون نیاز به مراحل اولیه و خاص ؟ اثبات واقعه رجوع به چه شکل است ؟ باتشکر
 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 145

 

پاسخ – اثبات رجوع به طلاق و ثبت آن به طور قانونی

  • قانون مدنی به تبعیت از فقه امامیه طلاق صحیح را بر دو نوع تقسیم بندی کرده است طلاق رجعی و طلاق بائن (ماده ۱۱۴۳ قانون مدنی ) .
  • در طلاق بائن حق هیچ گونه رجوعی برای زوج وجود ندارد و برای اینکه بخواهد رابطه زناشویی را از سرگیرد باید تاپایان عده طلاق صبر کند و سپس وعده نکاح دهد. 
  • قانونگذار موارد طلاق بائن را احصا کرده است که بر شش قسم است؛ در غیر از موارد شش گانه احصا بقیه شقوق طلاق رجعی هستند و بدین معناست که در ایام عده شوهر می تواند رجوع کند. 
  • طبق ماده ۱۱۴۹ قانون مدنی رجوع در طلاق به هر لفظ یا فعلی که دلالت بر بازگشت به زندگی و ادامه و از سر گیری زندگی داشته باشد حاصل می شود. 
  • مطلقه رجعیه در حکم زوجه است نه زوجه حقیقی چرا قانون ایران مجرد طلاق را موجب انحلال نکاح می داند و مواد ۱۱۲۰ قانون مدنی و بند ۲ ماده ۸ قانون امور حسبی نیز بدان تصریح دارد. 
  • در مواردی که برابر قانون مدنی طلاق بائن نباشد رجعی است و تا مدتی که عده زن متقاضی نشده باشد رابطه نکاح کاملا قطع نگردیده است و به تعبیر قانون امور حسبی در حکم زوجه است و مثلا مزد باید نفقه آن ایام را پرداخت کند.
  • حقوق و تکالیف زوجه تا جاییکه با عوارض طلاق در تعارض نباشد پابرجاست ؛ در صورت رجوع نیز ازدواج سابق با کلیه آثاری که داشته است همچنان پابرجا خواهد بود. 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص اثبات واقعه رجوع

♦  همانطور که بیان شد اگر طلاق شما طلاق رجعی باشد رجوع به آن به هر لفظ و فعلی رجوع محسوب می شود چرا که اصل هم بر قابل رجوع بودن طلاق است مگر اینکه قانون بدان تصریح داشته باشد در ثانی شما نیاز نیست در جایی این واقعه را ثبت کنید چرا که به صرف رجوع ازدواج سابق شما با کلیه لوازم و توابع و شروط ضمن عقد و آثار مالی و غیر مالی پابرجا خواهد بود.

♦  همین که شوهر در مدت عده طلاق و قبل از انقضای مدت مضبوط بازگشته است دلالت بر رجوع است چرا که رجوع یک عمل حقوقی یک طرفه است و ایقاع است و نیازی به تراضی طرف دیگر عقد ندارد به طور مثال مرد با ارسال نامه یا بوسیدن و غیره می تواند قصد خود را بر رجوع و انصراف از طلاق اعلام کند.

♦  بنابراین رجوع بر خلاف نکاح نیاز به هیج تشریفاتی ندارد البته قصد رجوع و قصد نتیجه که ادامه رابطه نکاح است لازم است و در آن شکی نیست.

♦  چون دوره سه ماهه عده تمام شده و شما در آن دوره و فوراً رجوع خود را اعلام نموده اید ممکن است لازم باشد در دادگاه برای اثبات واقعه رجوع طرح دعوا  نموده و برای ثبت رجوع حکم بگیرید.چرا که دفترخانه طلاق پس از انقضاء مدت عده حق ثبت رجوع را ندارد مگر اینکه دادگاه در این خصوص دستور دهد.

 

 

مستندات قانونی - اثبات واقعه رجوع

ماده 1143 قانون مدنی

طلاق بر دو قِسم است. بائن و رجعي. 
ماده 1144 قانون مدنی

در طلاق بائن براي شوهر حق رجوع نيست. 
ماده 1145 قانون مدنی

در موارد ذيل طلاق بائن است: 

1 - طلاقيكه قبل از نزديكي واقع شود. 
2- طلاق يائسه. 
3- طلاق خُلع و مُبارات مادام كه زن رجوع بعِوَض نكرده باشد.  
4- سومين طلاق كه بعد از سه وصلت متوالي بعمل آيد اعم از اين كه وصلت در نتيجه رجوع باشد يا در نتيجه نكاح جديد. 
ماده 1148 قانون مدنی

در طلاق رجعي براي شوهر در مدت عدّه حق رجوع است. 
ماده 1149 قانون مدنی

رجوع در طلاق بهر لفظ يا فعلي حاصل مي‌شود كه دلالت بر رجوع كند مشروط بر اينكه مقرون بقصد رجوع باشد. 


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

راه های ارتباط، مشاوره و اعطای وکالت به وکیل متخصص دعاوی خانواده

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست