اطلاع راه های تماس
و مشاوره با وکیل
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
مطالب و مقالات حقوقی
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 23 آذر 1400
ویژگی های مهم در قرارداد مشارکت در ساخت چیست؟

 ویژگی های مهم در قرارداد مشارکت در ساخت چیست؟

 

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 917

قرارداد مشارکت در ساخت

 

نکات مهم قرارداد مشارکت در ساخت

  • قرارداد مشارکت در ساخت در معنی ابتدایی خود که در عرف جوامع هم بسیار رایج است عبارت است از اینکه مالک زمین و ملک خود را در اختیار سازنده ای قرار می دهد و در جهت کاربری مورد نظر مالک زمین ساخت و سازی انجام می شود.
  • قرارداد و تعهداتی بین طرفین منعقد می شود که هر یک ملزم به رعایت و انجام تعهدات هستند.
  • در واقع طرفین در موضوعاتی مثل زمین و اعیان شراکتی تشکیل می دهند و از همین رو به آن قرارداد مشارکت ساخت می گویند.
  • همچنین طرفین در سود و زیان آن نیز باید به توافق برسند.(چنین قراردادی طبق ماده 10 قانون مدنی خالی از هر گونه مغایرت شرعی و قانونی است.)
  • در عقد  مشارکت در ساخت هم دو نفر طرف قرارداد واقع می شوند که اولی مالک زمین است و دومی مجری طرح و این دو در مقابل هم تعهداتی می نمایند که عبارت است از تعهد مالک به تسلیم زمین به عنوان سرمایه خود، به مجری و در مقابل تعهد مجری به پرداخت هزینه های ساخت آپارتمان به عنوان سرمایه خود. پس طرفین در قالب قراردادی تحت عنوان مشارکت، یکدیگر را ملزم به انجام تعهد میکنند.
  • دارنده زمین باید با ارایه مدارک ثبتی خود مبنی بر اصالت سند مالکیت و نبود مانعی برای ساخت و ساز، مراتب را برای شروع به ساخت برای پیمانکار فراهم کند.
  • تسلیم زمین مورد معامله از لوازم عقد مشارکت مدنی می باشد و با توجه به قاعده " اذن در شیء ، اذن در لوازم آن نیز هست " ، مالک حتی در صورت عدم ذکر آن در قرارداد به آن ملزم می شود و مطابق اصول کلی می توان گفت در صورتی که در متن قرارداد قیدی از زمان تحویل زمین به مجری نشده باشد ، مالک به محض انعقاد عقد با توجه به آثار قانونی عقد ملزم به اقباض زمین می شود.
  • طرف دوم هم متعهد شود که سازه ای را که به توافق طرفین و شهرداری و بقیه مراجع ذیربط رسیده است، بنا کند.
  • این قرارداد هم مانند تمامی قرارداد ها دارای بندهای مختلف است از جمله مشخصات فردی و اقامتگاه طرفین. در مواد بعدی هم به شرح تعهدات طرفین ، نحوه تقسیم و شراکت پس از ساخت و مبالغ متعارف در جهت انجام این تعهد؛ در مواد بعدی نیز ضمانت اجراها و حق فسخ قرارداد در شرایط قانونی پیش بینی خواهد شد.
  • ضمانت اجراهایی از قبیل الزام به انجام تعهد یا پرداخت خسارت های ناشی از تاخیر یا اقامه دعوا در مراجع ذی صلاح مانند هزینه دادرسی هزینه اخذ وکیل هزینه کارشناسی و...
  • قوه قاهره یا فورس ماژور نیز همواره در تمامی قراردادها وجود دارد و این حق برای تمامی متعهدین باید پیش بینی شود و در شرایط غیر قابل پیش بینی و غیر منتظره حقوق متعهد حفظ شود.

 

 

مستندات قانونی - قرارداد مشارکت در ساخت

ماده ۱۰ قانون مدنی
قراردادهای خصوصی نسبت به کسانی که آن را منعقد نموده‌اند در صورتی که مخالف صریح قانون نباشد نافذ است.

ماده ۲۲۹ قانون مدنی
اگر متعهد به واسطه حادثه که دفع آن خارج از حیطه اقتدار اوست نتواند از عهده تعهد خود برآید محکوم به تادیه خسارت نخواهد بود.

ماده ۲۳۰ قانون مدنی
اگر در ضمن معامله شرط شده باشد که در صورت تخلف متخلف مبلغی به عنوان خسارت تادیه نماید حاکم نمی‌تواند او را به بیشتر یا‌ کمتر از آن چه که ملزم شده است محکوم کند.

ماده ۲۱۹ قانون مدنی
عقودی که بر طبق قانون واقع شده باشد بین متعاملین و قائم مقام آنها لازم‌ الاتباع است مگر اینکه به رضای طرفین اقاله یا به علت ‌قانونی فسخ شود.

ماده ۲۲۱ قانون مدنی
اگر کسی تعهد اقدام به امری را بکند یا تعهد نماید که از انجام امری خودداری کند در صورت تخلف مسئول خسارت طرف مقابل است‌ مشروط بر اینکه جبران خسارت تصریح شده و یا تعهد عرفاً به منزله تصریح باشد و یا بر حسب قانون موجب ضمان باشد.

ماده ۲۲۷ قانون مدنی
متخلف از انجام تعهد وقتی محکوم به تادیه خسارت میشود که نتواند ثابت نماید که عدم انجام به واسطه علت خارجی بوده است که‌ نمیتوان مربوط به او نمود.

 

 

جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید  - 88019243

ثبت امتیاز
نظرات

دوشنبه, 06 تیر,1401

خشایار

سلام
در تیتر قرارداد مشارکت ساخت آیا اگر نوشته شود قرارداد مشارکت مدنی در تخریب و ساخت مشکلی پیش می آید ؟
اگر کلمه مدنی باشد چه مزایا و چه معایبی دارد ؟

ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: