اطلاع راه های تماس
و مشاوره با وکیل
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
مطالب و مقالات حقوقی
تاریخ انتشار: چهارشنبه 05 مهر 1402
انواع آورده در شرکت

 انواع آورده در شرکت

برای اینکه شرکتی بتواند فعالیت نماید و به صورت یک شرکت تجاری به کسب سود بپردازد، شرکای شرکت باید اموالی را به عنوان آورده، هنگام تشکیل شرکت در اختیار آن قرار دهند. آورده هر یک از شرکا که حصه آنان نامیده می شود، قسمتی از سرمایه اولیه شرکت را تشکیل می دهد. داشتن حصه در شرکت باعث می شود تا شرکا در اداره و سود و زیان شرکت سهیم باشند.

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 1555

انواع آورده شرکت

 

انواع آورده و سرمایه اولیه در شرکت های تجاری 

آورده شرکا در شرکت انواع مختلفی دارد که در زیر به آن ها اشاره می شود:
1 - آورده نقدی: پول نقد
2 - آورده غیر نقدی : اعم از مال مادی و مال معنوی

مال مادی: منظور اموالی است که وجود خارجی و پایگاه مادی دارند مانند خانه، اتومبیل، زمین و غیره.
مال معنوی: اموالی هستند که وجود خارجی و پایگاه مادی ندارند بلکه جامعه وجود آنها را اعتبار کرده و قانون هم آن را شناخته است. حق معنوی به صاحب آن امتیاز انتفاع انحصاری از محصول فکری یا فعالیت خاص را می دهد مثل حقوق مالکیت فکری یا سرقفلی، کار، حرفه، هنر.

 

نکته - هر گاه تمام یا قسمتی از سرمایه به صورت غیرنقد باشد، باید تمام آن تادیه گردیده و صورت تقویم آن به تفکیک در اظهارنامه منعکس شده باشد.

 

نکات مهم در خصوص آورده در شرکت تجاری

  • دارایی و آورده پس از آنکه به شرکت تعلق بگیرد دیگر شرکا هیچ حق عینی بر اموال شرکت ندارند بلکه حق آنها در شرکت یک حق دینی است ولو آنکه آورده آنها از اموال غیرمنقول باشد.
  • این تفکیک نتایجی را در برخواهد داشت از جمله اینکه دارایی شرکت تضمین انحصاری پرداخت طلب طلبکاران است و طلبکاران شخصی شرکا حق مراجعه به شرکت را ندارند و نمی توانند برای مطالبه طلب خود از شریک علیه شرکت اقامه دعوا کنند.
  • باید توجه داشت که اصل استقلال دارایی نیز مانند اصل استقلال شخصیت گاه در مقابل ضرورتهای عملی رنگ می بازد. از جمله همان طور که گفته شد در صورتیکه بر اثر ورشکستگی شرکت های سهامی کمبودی در دارایی شرکت ایجاد شود که ناشی از تخلف مدیران باشد ،طلبکاران شرکت حق دارند به مدیر مراجعه کند که خسارتشان از دارایی او جبران شود؛ این وضعیت در شرکت‌های تضامنی بیشتر به چشم می خورد زیرا در این شرکت کمبود دارایی شرکت به هر علتی که باشد ، بازهم طلبکاران می توانند چشم به دارایی شخصی شرکا داشته باشند. 
  • همچنین دارایی شرکت تنها مالی است که طلبکار شرکت می تواند متوقع باشد که طلبش از آن پرداخت می شود جز در مواردی که شرکتها با مسولیت محدود هستند و اگر دارایی شرکت کافی نباشد دارایی شرکا قابل توقیف نیست. 
  • نکته دیگر در خصوص شرایط انحلال و تصفیه شرکت است و در صورت انحلال ابتدا دارایی شرکت میان طلبکاران تقسیم خواهد شد و در صورت باقی ماندن دارایی شرکت شرکا نیز می توانند تقاضای سهم کنند.
  • همچنین ورشکستگی شرکت با ورشکستگی شرکا ملازمه ای ندارد. 

 

جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید  - 88019243

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: