اطلاع راه های تماس
و مشاوره با وکیل
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
مطالب و مقالات حقوقی
تاریخ انتشار: دوشنبه 06 مرداد 1399
شرایط طلاق به درخواست زن - زوجه

 شرایط طلاق به درخواست زن - زوجه

طلاق اصولاً جزو حقوق قانونی مرد محسوب می شود که مرد می تواند هر وقت بخواهد با مراجعه به دادگاه پس از تعیین تکلیف درخصوص حقوق قانونی همسر خود، از دادگاه تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش نماید.زن نیز براساس قانون و مطابق شرایط میتواند از دادگاه تقاضای صدور حکم الزام زوج به طلاق یا احراز شرایط اعمال وکالت در طلاق را بنماید.در هر حال درخواست طلاق از طرف زن انواع و شرایط و راه های مخصوصی دارد که هر کدام مستلزم تحقق شرایطی است.توصیه می شود قبل از هر اقدامی جهت انتخاب راه درست و مشاوره حقوقی با یک وکیل متخصص برای طلاق و دعاوی خانواده در تماس و ارتباط باشید.

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 1357

موارد طلاق زن

مزایای داشتن وکیل برای طلاق  به درخواست زن

در حال حاضر در سیستم حقوقی ایران و با توجه به سختگیری های قضات دادگاه خانواده در خصوص طلاق به درخواست زن (زوجه) به جهت انحصار حق طلاق در اختیار زوج (شوهر) به طور معمول طلاق از طرف زن کار راحتی نیست و با پیچیدگی های فراوانی همراه است.یک وکیل خوب و با تجربه در زمینه دعاوی خانواده و طلاق می تواند تا حد زیادی از این پیچیدگی ها کاسته و تشریفات طلاق زن را به بهترین نحو ممکن مدیریت نماید.

با اعطای وکالت به یک وکیل خوب طلاق می توانید درگیری خود را با دادگاه و پروسه سخت طلاق به درخواست زن از بین برده و در بهترین حالت ممکن به نتیجه دلخواه خود برسید.

با داشتن یک وکیل با تجربه در مراحل طلاق به درخواست زن این اطمینان را خواهید داشت که کلیه تشریفات و مراحل طلاق به طور قانونی و به شکل صحیح طی خواهد شد و اینگونه نیست که مانند وکلای تازه کار با آزمون و خطا پروسه طلاق پیش رود ؛ نتیجه همراهی یک وکیل با سابقه این خواهد بود که آن وکیل با اشراف کامل به موضوع با طرح درست دعوای طلاق در دادگاه صالح و در زمان مناسب و پیگیری مستمر وکیل، در زمان کوتاهتری به نتیجه خواهید رسید.

 

 

راه ها و دلایل طلاق برای زن (زوجه)

طلاق خلع

در طلاق خلع، زن به واسطه کراهتی که از شوهر خود دارد در قبال مالی که به او می دهد که این مال می تواند معادل مهریه یا بیشتر یا کمتر باشد، از دادگاه درخواست طلاق می نماید.

 

احراز شرایط ضمن عقد

زوج باید هنگام امضای شروط مندرج در سند نکاحیه، به این توجه داشته باشد که در صورت تحقق هر یک از آن شروط، زوجه می تواند به دادگاه مراجعه کند و تقاضای احراز شرایط اعمال وکالت در طلاق به استناد آنها شروط را از دادگاه نماید و حکم طلاق خود را درخواست کند.

 

وکالت در طلاق 

طرفین عقد ازدواج می توانند هر شرطی که مخالف با مقتضای عقد نباشد ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر مطرح کنند، مثل اینکه شرط شود هر گاه شوهر زن دیگری بگبرد یا در مدت معینی غایب شود یا ترک انفاق کند یا علیه حیات زن سوء قصد یا سوءرفتاری کند که زندگانی آنها با یکدیگر غیرقابل تحمل شود، زن وکیل  و وکیل در توکیل باشد که پس از اثبات تحقق شرط در دادگاه و صدورحکم نهایی، خود را مطلقه سازد.بنابراین زن می تواند اقدام به اخذ وکالت در طلاق به استناد تحقق شرط یا به طور مطلق نماید و با مراجعه به دادگاه از ناحیه زوج، خود را مطلقه نماید.

 

طلاق به استناد عسروحرج 

در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنانچه عسروحرج مذکور در محکمه ثابت شود دادگاه می تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و اگر اجبار امکان پذیر نباشد، زوجه به اذن دادگاه طلاق داده می شود.

عسر و حرج عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه زندگی را برای زن با مشقت همراه کند و تحمل آن مشکل باشد. برخی مصادیق عسر و حرج پس از احراز دادگاه عبارتند از :

1- ترک زندگی مشترک توسط شوهر(زوج) حداقل به مدت 6 ماه متوالی و یا 9 ماه متناوب در مدت یکسال بدون عذرموجه

2- اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلای وی به مشروبات الکی که براساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است در صورتی که زوج به تعهد خود عمل ننماید و یا پس از ترک، مجدداً به مصرف مواد مذکور روی آورد، بنا به درخواست زوجه، طلاق انجام خواهد شد.

3- محکومیت قطعی زوج به حبس 5 سال یا بیشتر

4- ضرب و شتم یا هرگونه سوء رفتار مستمر زوج که عرفاً با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد.

5- ابتلای زوج به بیماری های صعب العلاج روانی یا هر عارضه صلب العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.دادگاه در این موارد و در سایر مواردی که عسروحرج زن در دادگاه ثابت شود، حکم طلاق را صادر می نماید.

6- استنکاف شوهر از دادن نفقه؛ در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه و عدم امکان اجرای دادگاه و الزام او به دادن نفقه، زن می تواند برای طلاق به حاکم رجوع کند و حاکم شوهر او را اجبار به طلاق می نماید. و در صورت عجز شوهر از دادن نفقه نیز همین طور است.

 

 

شروط طلاق مندرج در عقدنامه

1- خودداری شوهر از دادن نفقه زن به مدت 6 ماه به هر عنوان حتی با توسل به اجبار
2- سوء رفتار یا سوء معاشرت زوج به حدی که ادامه زندگی را برای زوجه غیرقابل تحمل نماید
3- ابتلای زوج به بیماری های خطرناک و درمان نشدنی به نحوی که دوام زندگی زناشویی را برای زوجه به خطر بیندازد
4- جنون زوج در مواردی که فسخ نکاح شرعاً ممکن نباشد.
5- بی توجهی به رأی دادگاه در مورد منع اشتغال زوج به شغلی که طبق نظر دادگاه منافی با مصالح خانوادگی و حیثیت زوجه باشد.
6- محکومیت شوهر به حکم قطعی به مجازات 5 سال حبس یا بیشتر یا به جزای نقدی که براثر ناتوایی در پرداخت منجر به 5 سال حبس بازداشت شود یا به حبس و جزای نقدی منتفی به 5 سال بازداشت یا بیشتر شود و حکم مجازات درحال اجرا باشد.
7- ابتلای زوج به هرگونه اعتیاد مخدر که به تشخیص دادگاه به زندگی خانوادگی خلل وارد کند
8- زوج زندگی خانوادگی را بدون عذر موجه ترک کند یا 6 ماه متوالی بدون عذر موجه از نظر دادگاه غیبت کند
9- محکومیت قطعی زوج در ارتکاب به جرم و اجرای هر گونه مجازات اعم از حد و تعزیر که آبروی زوجه را به خطر بیندازد.
10- باردارشدن زوجه از زوج بعد از 5 سال به علت عقیم بودن یا عوارض جسمی دیگر
11- مفقودالاثر شدن زوج و مراجعه نکردن به دادگاه 6 ماه بعد از مراجعه زوجه به دادگاه و ازدواج مجدد زوج بدون رضایت زوجه یا اجرانکردن عدالت بین همسران به تشخیص دادگاه

بنابراین با تحقق هر یک از این شروط و اثبات آن در دادگاه ، زن می تواند به استناد وکالت ضمن عقد با مراجعه به دادگاه خانواده و پس از اخذ حکم خود نسبت به اجرا و ثبت صیغه طلاق به وکالت از شوهر اقدام نماید .

البته زوجین می توانند هر نوع شرط دیگری را در عقدنامه درج کنند تا به استناد آن زن بتواند با مراجعه به دادگاه اعمال وکالت در طلاق بپردازد.

البته زوجین می تواند ضمن عقد نکاح حقوقی مانند حق تحصیل، حق اشتغال، حق انتخاب محل سکونت یا شرط تضمین پرداخت مهریه از سوی اعضای خانواده مرد و غیره را نیز در عقدنامه های خود درج نمایند.

 

درخواست طلاق زوجه

 

نمونه دادخواست طلاق از طرف زن

خواهان : مریم ...... نام پدر : احمد  شغل : خانه دار  محل اقامت :تهران.خیابان دولت ....... .

خوانده : امیر ...... نام پدر : حیدر   شغل : بیکار    محل اقامت :ورامین ...... .

وکیل : مینا کاویانی وکل پایه یک دادگستری

تعیین خواسته و بهای آن : طلاق به درخواست زوجه

دلایل و منضمات :

1- سند ازدواج شماره ....... مورخ 1387/06/20 دفتر رسمی ازدواج شماره ..... 

2- شناسنامه به شماره ....

3- وکالت نامه به شماره .....

متن دادخواست طلاق به درخواست زن

ریاست محترم دادگاه خانواده

با سلام

احتراماً به استحضار می رساند موکل به موجب سند ازدواج که تصویر آن پیوست دادخواست تقدیم گردیده در تاریخ 20/06/178 با خوانده ازدواج نموده که حاصل این ازدواج دو فرزند پسر (به نام های حسام 15 و احسان 5 ساله) می باشد.با توجه به اختلافات حاصله بدلیل اعتیاد، ضرب و شتم، ترک انفاق و .... از سوی زوج و همچنین عدم اشتغال وی،زوجه قادر به ادامه زوجیت نبوده و در قبال بذل یکصد سکه تمام بهار آزادی از مهریه ما فی القباله تقاضای رسیدگی و صدور حکم بر طلاق جهت اجرای صیغه طلاق مورد استدعا می باشد.

با تشکر و تجدید احترام

 

نمونه رای دادگاه طلاق از طرف زن

پرونده کلاسه : .........

شعبه  .... دادگاه خانواده مجتمع قضایی خانواده یک تهران

تصمیم نهایی شماره : ......

خواهان : خانم مریم .... فرزند احمد با وکالت آقای مسعود محمدی فرزند عطااله به نشانی تهران .میدان فاطمی .میدان گلها

خوانده : آقای امیر .... با وکالت آقای ..... به نشانی :تهران.میدان نبوت ..... .

خواسته : طلاق به درخواست زوجه

گردشکار - خواهان دادخواستی به خواسته فوق به طرفیت خوانده بالا تقدیم داشته که پس از ارجاع به این شعبه و ثبت به کلاسه فوق و جری تشریفات قانونی در وقت مقرر دادگاه به تصدی امضاء کننده زیر تشکیل شده است و با توجه به محتویات پرونده ختم رسدیگی را اعلام و به شرح زیر مبادرت به صدور رای می نماید.

متن رای دادگاه طلاق از طرف زن

در خصوص دادخواست آقای مسعود محمدی بوکالت از خواهان خان مریم ......بطرفیت آقای امیر ..... با وکالت آقای ....... به خواسته صدور حکم طلاق به لحاظ اعتیاد زوج،ترک انفاق و ایراد ضرب و جرح عمدی و عدم اشتغال زوج نظر به اینکه وکیل خواهان با دلایل اثباتی خود تحقق شرط ضمن عقد یا عسر و حرج را اثبات نموده است دادگاه دعوای خواهان را ثایت تشخیص داده و با استناد به ماده 1130 از قانون مدنی حکم به الزام زوج به طلاق را صادر مینماید.

 

جهت ارتباط با وکیل متخصص طلاق زن و دعاوی خانواده کلیک کنید  - 88019243

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: